به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بيرجند؛ چشمه آب گرم مرتضی علی در مسیر روستای خرو و در فاصله 27 کیلومتری شهر طبس واقع شدهاست.
وجود این چشمه جوشان با دو نوع آب سرد و گرم کنار هم در دل کویر ایران زمین انسان را به تفکری عمیق وا میدارد. دلیل این اتفاق آن است که آب گرم چشمه از دیواره سمت راست به داخل رودخانه میریزد و همین اختلاف دمایی را در چشمه ایجاد میکند که گاهی به ده هم می رسد.
غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در کف رودخانه باعث میشود که این آبها تا مسافت حدود سیصد متری بستر رودخانه هم پیش بروند در حالی که به طور کامل با هم مخلوط نشده اند و در بستر رودخانه قابل تفکیک هستند. به این ترتیب میبینید که در یک طرف رودخانه آب سرد و در طرف دیگر آب گرم جریان دارد.
بالاتر از چشمه مرتضی علی دره تنگی وجود دارد که در آن طاق شاه عباسی بنا شده است. قدمت این طاق را به دوره صفویه نسبت میدهند و معتقدند که سنگ نگارههای بزکوهی که بر آن حک شدهاند، نمادی از درخواست فراوانی آب، زایندگی و فراوانی نعمت است. عدهای هم این بزها را نمادی از فرشتگانی میدانند که برای نگهبانی آب، افزایش و فراوانی نعمت بر دیوارههای طاق دعا میکنند.
انتهای پیام/پ