به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میتوان بهداشت را بهتر داشتن آنچه که در دسترس است معنا کرد. بنابر بیانیه سازمان جهانی بهداشت سلامتی به حالت عدم وجود هر گونه مشکل روحی و جسمی اطلاق میشود که البته همین بهداشت بر اساس فاکتورهای مختلف به سه بخش محیط، حرفهای و عمومی تقسیم بندی شده است.
معضل بیکاری دانشآموختگان آموزش عالی در سال های اخیر پر رنگتر شده و مورد توجه قرار گرفته است. با این که نیروی انسانی از مهمترین منابع در توسعه هر جامعه به شمار میرود اما ظاهرا همین افراد مورد بیمهری قرار گرفتهاند در صورتی که اشتغال این فارغالتحصیلان باید همواره در برنامههای سیاستگذاران و مدیران مد نظر قرار گیرد.
در بین فارغ التحصیلان بیکار، دانش آموختگان بیکار رشته بهداشت اعم از بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و بهداشت عمومی تعداد قابل توجهی را به خود اختصاص دادهاند.
یکی از کارشناسان رشته بهداشت محیط در این خصوص میگوید: متاسفانه طرح رشته ما اختیاری است و همین موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در بازار کار این رشته شده است. زیرا علی رغم نیاز شدید بیمارستانها، شهرداری و سایر مراکز مرتبط از پذیرش کارشناسان این رشته سرباز میزنند. اما مشکل تنها این نیست بلکه وقتی به بعضی از بیمارستانها مراجعه میکنیم و درخواست کار میدهیم آنها خواهان دو سال سابقه کار مرتبط هستند و برخی دیگر هم نیاز خود را از طریق افراد غیر متخصص در این رشته و حتی با مدارک پایینتر تامین میکنند.
بیکاری و پذیرش بیرویه دانشجو
این بازار کار نا به سامان و مشکلات آن برای فارغالتحصیلان بهداشت تنها یک روی سکه است.روی دیگر سکه رقابت غیر قابل باور دانشگاههای کشور برای پذیرش دانشجو است، که به نظر عجیب میرسد.
با وجود آمارهای خیره کننده از تحصیل کردههایی که روز خود را در پی پیدا کردن شغل سپری میکنند، رقابت دانشگاههای کشور برای پذیرش دانشجو بیمعنی تلقی میشود.
ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور میگوید: طبق آخرین آمارهای رسمی که مربوط به پایان سال 1393 است، از 317 هزار فارغالتحصیل رشته بهداشت 289 هزار نفر شاغل بودند و این بیانگر اشتغال بیش از 90 درصد از کارشناسان این رشته است. 28 هزار نفر از دانشآموختگان بیکار بودند که با وجود تحصیلات دانشگاهی باید اشتغال مناسب برای آنها وجود داشته باشد.
وی در ادامه افزود: نسبت به پایههای ردههای شغلی، آمار بیکاری رشته بهداشت از سایر رشتهها کمتر است.
بیکاری فارغالتحصیلان بهداشت از کجا آب میخورد؟
معضل بیکاری تحصیل کردههای جامعه آنقدر جدی شده که در بسیاری موارد برای رشته تحصیلی خود و اختصاصا برای بیکاری آن، انجمنهایی را تشکیل دادهاند حالا این که بیکاری فارغالتحصیلان از کجا آب میخورد را از مسئول مربوطه پیگیری کردیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در این خصوص معتقد است: علت اصلی بیکاری فارغ التحصیلان رشته بهداشت این است که بعضی دانشگاهها مخصوصا دانشگاههای غیر دولتی بیش از نیاز خود اقدام به پذیرش دانشجو میکنند و نیاز کشور را در نظر نمیگیرند.
علاوه بر این، عدم پذیرش مناسب هم از دیگر عوامل بیکاری به حساب میآیند، به طور مثال در مناطق محروم به این رشته نیاز است اما نیروی کار در این مناطق وجود ندارد. همچنین عدم اشتغال کارشناسان این رشته در حوزههای مربوطه از دیگر عوامل به شمار میآید.
حریرچی عنوان کرد: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بودجه و مجوز لازم برای اشتغال این دسته از شغلها را ندارد دولت با توجه به محدودیتهای مالی شدید و آمار بالای استخدامیهای دولت قبل امکان پذیرش نیروهای جدید را ندارد.
با این وجود شاید بهتر باشد بیکاران همچنان به کارهای عقب افتاده خود رسیدگی کنند تا دولت اجازهی استخدام نیروی جدید را به وزارتخانههای خود بدهد.
گزارش از ریحانه هرندی
انتهای پیام/
بازار کار ندارن . من نمیدونم چرا برای اینجور رشته ها کنکور تو آزادوسراسری گذاشتن ... برای بازار گرمیه که بگن این رشته ها بازار کار دارن . نیاین رشته بهداشت محیط بازار کار نداره . تغذیه و پرستاری خوبه
اولین قدم داشتن معلومات بعد مهارت منطبق بر معلومات و اعتماد به نفس
اینها شما را از جامعه آماری که درش هستید متمایز میکنه و شما با خاص شدن دیگه لازم نیست دنبال کار بگردید بلکه برای انجام کار و بهره بردن از تخصصتون میان دنبالتون...
یا حق
نمونه اش دختر عموی پدرم... چندتا دانشگاه پیام نور و دولتی و ... درس هاش که خیلی ساده است، راحت می تونی با اساتید به صورت گروهی مقاله ی ISI و ... منتشر کنی و رزومه ات را ببری بالا، بعدشم بشی هیئت علمی با اون حقوق های خیلی قشنگ...
حیف عمر ما که رفتیم مهندسی برق خوندیم، باید می رفتیم رشته ی بهداشت عمومی می خونیدم
عرض کنم که اگر علاقه ای ندارید بهتر که رشته های بهداشت بخصوص حرفه ای و محیط رو نخونید.چون کارندارند.بازار کار بهداشت حرفه ای در مناطق صنعتی بهتر از محیطه.ولی در داخل شهر محیط از حرفه ای بهتره.در مجموع نسبت به سایر رشته های علوم پزشکی بازار کار خوبی نداره.اگر پارتی دارید نگران شغلش نباشید ولی اگر ندارید پرستاری بخونید.یا تغذیه.بینایی سنجی و شنوایی سنجی هم خیلی خوبه.موفق باشید
ب قول دوستمون اراده کنی بله هست ن این ک نباشه
و اینکه شانس داشته باشی و استانت استخدامی بزنه.ولی فعلا ب ی کار دیگه مشغولم
فوق العادس این رشته از هر نظر