نهاوندیان با اشاره به این که برای اینکه بتوانیم بیکاری را در حدی نگه داریم به رشد بیش از 6 درصد در تولید نیازمندیم گفت: اگر بخواهیم نرخ بیکاری را به پایین ده درصد برسانیم نیازمند رشد 8 ممیز یک درصدی هستیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به کاهش اتکا به درآمدهای نفتی عنوان کرد: درآمدهای حاصل از نفت باید به سمت سرمایه گذاری سوق یابد.
وی با اشاره به تقویت زیرساختهای اقتصادی گفت: باید بتوانیم بنادر و نیروگاهها را گسترش دهیم بنابراین باید بتوانیم اقدام به جذب سرمایه گذار از بخش خصوصی داخلی و خارجی کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که ایران ظرفیت ترانزیت منطقه به حساب میآید خاطر نشان کرد: بر روی صنعت ریلی تاکید جدی داریم لذا هنوز تحریم برداشته نشده اما هیئتهای متنوع خارجی با ما ملاقات کردهاند و به ایران سفر داشتهاند به طوری که ابراز علاقه برای سرمایه گذاری صنعتی و زیرساختی از سوی آنها نشان داده شده است.
عزم جدی دولت برای کاهش بهبود فضای کسب و کار
وی با اشاره به این که بسیاری از مقررات در اقتصاد بروکراسی غیر لازم را ایجاد میکند افزود: دولت عزم جدی در بهبود محیط کسب و کار دارد لذا عزم بر کاهش بروکراسی اقتصاد و بهبود کسب و کار جدی است.
نهاوندیان با اشاره به این که در طی دو سال گذشته به جهت رتبه بندی کسب و کار توانستیم به 20 رتبه ارتقا یابیم گفت: ان شاالله یک بار دیگر جهش خواهیم داشت.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اقدامات خوب گمرک در راستای خدمت الکترونیک ادامه داد: اگر تحریم برای ما هزینه داشت باید اذعان کنیم که برای طرف مقابل هم این گونه بود.
وی با تاکید بر این که در مصاف سیاسی خوشبختانه به توفیق رسیدهایم ادامه داد: باید صرفه های حاصل از تحریم و هزینه سوء تدبیرها را بیان کنیم.
نهاوندیان افزود: با سیاست ارزی نادرست یارانه بیشتری به واردات دادهایم بنابراین با پایین آوردن مستمر و جدی تورم باید سیاست ارزی مناسبی را ایجاد کنیم تا بتوانیم به تولید کمک شایانی را انجام دهیم نه این که بخواهیم واردات از خارج داشته باشیم.
شکسته شدن موانع علم و فناوری یکی از دستاوردهای برجام بود
رئیس دفتر رئیس جمهور یکی از دستاوردهای برجام را شکسته شدن موانع علم و فناوری حتی در فناوری هسته ای دانست و عنوان کرد:قدرتهای بزرگ پذیرفتند با ما در فناوری هسته ای همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به این که معجزه با دستان فعالان اقتصادی کشور روی خواهد داد اظهار داشت: مشکلات زیست محیطی کار یک شب، یک ماه و یک سال نیست که بتوانیم آنها را برطرف کنیم بنابراین باید برنامه ریزی 10، 20 ساله داشته باشیم.
نهاوندیان با اشاره به اینکه نباید شعله امید را در دل مردم خاموش کرد گفت: نباید از شادمانی مردم بایت پیروزی ناراحت بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این حتی در شرایط تحریم با انضباط مالی به دستاوردهای خوبی رسیدهایم ادامه داد: اتکا بودجه به نفت به 36 درصد رسیده است و ما در این بخش شاهد کاهش بودهایم.
وی با اشاره به این که در سال 93 رشد سرمایه گذاری منفی بود اما اکنون به 3 و نیم درصد مثبت رسیده است خاطر نشان کرد: با اقبال و امیدواری داخلی شاهد مشارکتها برای سرمایه گذاری خواهیم بود.
نهاوندیان با بیان این که فرصتهای جدید شغلی ایجاد خواهد شد ادامه داد: سرمایه گذاری عظیمی در صنایع به وجود خواهد آمد لذا با تصمیمات اتخاذ شده میزان تسهیلات تخصیصی سیستم بانکی رشد قابل توجهی پیدا کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید تجزیه منابع بیشتر شود عنوان کرد: باید از ظرفیتهای موجود برای تولید بیشتر استفاده کرد.
وی یکی از اشکالات ساختاری تولید را اتکا بیش از حد صنعت و کشاورزی به منابع بانکی دانست و عنوان کرد: در اقتصادهای دیگر این گونه نیست به طوری که شرکتهای بزرگ تأمین مالی را در بازارهای سرمایه انجام میدهند.
بازار سرمایه ایران آینده مثبتی دارد
نهاوندیان با اشاره به این که بازار سرمایه باید توسعه یابد اظهار داشت: با منطبق شدن و عادی سازی اقتصاد حباب در بازار سرمایه از بین رفته است لذا بازار سرمایه ایران آینده مثبتی دارد
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این که پتروشیمیها در مسئله خوراک نوسان داشتند ادامه داد: این نوسان به بازار سرمایه منتقل شد بنابراین با اصلاحات ساختاری در بخشهای مختلف و با اقبالی که برای سرمایه گذاری در ایران به وجود خواهد آمد بازار سرمایه روزهای مثبت و امیدبخشی را تجربه خواهد کرد.
وی با اشاره به این که بازار سرمایه نسبت به بازارهای دیگر کندتر حرکت میکند بیان کرد: عزم دولت در این حوزه جدی است به طوری که عادی سازی روابط اقتصادی علاوه بر اقبال داخلی به بازار سرمایه نیازمند است.
در طول سال گذشته 2 میلیارد دلار صادرات برق به کشورهای همسایه داشتهایم
نهاوندیان در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون جذب سرمایه گذار گفت: یکی از استفاده های بهینه از منابع نفت و گاز تبدیل آنها به برق و صادرات آن است به گونه صادرات برق در طول دو سال گذشته به کشورهای همسایه به دو میلیارد دلار رسیده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که ظرفیت گردشگری ایران با توجه به جاذبه های مختلف عظیم است ادامه داد: درآمد ترانزیت و به ویژه میزان ترانزیت ریلی در طول دو سال گذشته رشد قابل توجهی یافته است به طوری که از ترانزیت ریلی میتوانیم درآمد زیادی را کسب کنیم.
وی با اشاره به این که باید در صحبت با شرکتهای خارجی هوشیار باشیم گفت: بسیاری از سرمایه گذاران خارجی بازار ایران را یکی از بکرترین بازارهای سرمایه گذاری یاد میکنند.
نهاوندیان با اشاره به سیاستهای دولت برای پساتحریم عنوان کرد: دلیل اصلی سیاست هدفمندسازی یارانه که در اجرا تا حدودی به انحراف رفت این مسئله بود که از منابع خدادادی به خوبی استفاده نکردیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که شدت و مصرف انرژی در ایران بالا است خاطر نشان کرد: با بهینه مصرف کردن انرژی میتوان منابع عظیمی را برای صادرات ذخیره کرد به طوری که در بهینه مصرف کردن انرژی صنایع مختلف میتواند کمک ساز باشند.
وی با اشاره به این که بخش خصوصی ایران باید آمادگی لازم برای مشارکت داشته باشد افزود: مشارکت در سرمایه گذاری سبب انتقال دانش فنی میشود.
نهاوندیان با اشاره به این که دانش حقوقی نیست به این مورد وجود دارد گفت: دانشجویان بهتر است در حقوق تجارت و در قراردادهای سرمایه گذاری تخصص خود را بالا ببرند.
فصل جدید همکاریها را باید با هوشیاری آغاز کرد
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر این که فصل جدید همکاریها را باید با هوشیاری آغاز کرد افزود: یکی از اولویتهایمان ارتقاء صنعت ریلی کشور است بنابراین باید بتوانیم سرمایه گذار را تشویق کنیم.
وی با تاکید بر مشوق بهبود محیط کسب و کار داخلی افزود: رشد باید درون زا و برون نگر باشد پس باید تولید داخلی را تقویت کنیم اما از سوی دیگر باید نگاه صادرات گرا را به طور جدی دنبال کنیم.
ضرورت سوق دادن اقتصاد ایران به سرمایه گذاری صادرات گرا
نهاوندیان با اشاره به این که سرمایه خارجی بازار صادراتی را برایمان تضمین میکند افزود: رویکردمان در قراردادهای جدید با هیئتها باید این باشد که در آینده اقتصاد ایران را به سمت سرمایه گذاری صادرات گرا سوق دهیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون اقتصاد مقاومتی گفت: باید از تکرار اقتصاد مقاومتی عبور کنیم و به بررسی بندبند محورهای آن بپردازیم
وی با اشاره به تأمین شرایط برای توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه ادامه داد: دولت در طی دو سال گذشته به طور جدی بر روی تأمین شرایط پافشاری کرده است.
نهاوندیان افزود: شرکتهای دانش بنیان ارزش افزوده مغز افزاری شان بالا است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که باید فرصتی را ایجاد کرد تا دانشجو بتواند شرکت دانش بنیان ایجاد کند و یا این که در این شرکتها استخدام شود بیان کرد: هزار و 600 شرکت دانش بنیان تا کنون ثبت شدهاند به طوری که در هدف گذاری مان به دنبال ثبت 3 و نیم برابری شرکتها هستیم.
وی با اشاره به بند 6 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گفت: توانستیم در طی دو سال گذشته حدود 8 میلیون تن گندم خریداری کردهایم به طوری که این میزان برای مصرف نان کشور کفایت میکند
نهاوندیان با اشاره به این که ما به کشاورزان خارجی یارانه نمیدهیم گفت: شاید امسال نیاز به 1 میلیون تن واردات گندم برای صنایع غذایی داشته باشیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به افزایش 27 درصدی صادرات مواد غذایی در طول دو سال گذشته و کاهش 9 درصدی واردات آن گفت: بند 6 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به تأمین امنیت غذا اشاره دارد به طور یکه در طول دو سال اخیر در طرح تحول سلامت 9 میلیون نفر به پوشش بیمه سلامت اضافه شدند که از کم درآمدترین اقشار جامعه بودند
اقتصاد مقاومتی پس از تحریم با قوت بیشتر ادامه مییابد
وی تاکید کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی |س از تحریم با قوت بیشتر ادامه خواهد یافت بنابراین باید از امکانات بینالمللی در مسیر مقاوم سازی اقتصاد استفاده کرد.
نهاوندیان با بیان این که باید از فرصت به دست آمده بهترین استفاده را کرد تا اقتصاد ایران دیگر تحریم پذیر نباشد گفت: پیوندها باید بیرون اقتصاد متنوع و عمیق باشد به طور یکه هم پیوندی در اقتصاد ایران میتواند تضمین کننده تحریم ناپذیری باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به چگونگی ورود شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران ادامه داد: در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی بحث کردیم تا زیر نظر این ستاد کارگروه پساتحریم تشکیل شود بنابراین بنای دولت در مدیریت هماهنگ و متمرکز مناسبات اقتصادی است.
وی با اشاره به این که در این حوزه همه دستگاه باید هماهنگ عمل کنند ادامه داد: بانکها در تعهدات ارزی باید دقت داشته باشند به طوری که سیاستهای کلی اقتصاد پساتحریم به همه دستگاهها ابلاغ شود.
نهاوندیان با اشاره به این که اولویت دادن به بخش خصوصی یکی از سیاستهایمان است افزود: باید از فرصت برای اصلاح ساختارها استفاده کرد به طوری که فرصت دو سال اخیر فرصتی مناسب برای برنامه ریزی و طراحی نقشه راه در حوزه پساتحریم بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که دولت برای پساتحریم هم نیز برنامه ریزی میکند ادامه داد: ایران زمان عضو ناظر گات بود اما از زمانی که گات به سازمان تجاری تبدیل شد فرصتی را از دست دادیم.
وی افزود: 20 سال قبل ایران آمادگی خود را اعلام کرد اما آمریکا ممانعت از مطرح کردن موضوع الحاق ایران در داخل کشورهای عضو کرد.
نهاوندیان با اشاره به این که هدف ما اقتصاد مبتنی بر رشد درون زا است گفت: باید از فرصت WTOاستفاده کرد بنابراین بخش خصوصی آمادگی لازم را برای این کار فراهم کرده است.
انتهای پیام/