به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان استان ایلام با اینکه در گذشته دو سینما در شهرهای ایلام و آبدانان داشته است، اما از دو سال پیش دیگر سینمایی ندارد. بهمن ماه سال 92 عملیات تخریب تنها سالن سینمای استان ایلام واقع در خیابان سعدی جنوبی این شهر آغاز شد و خاطرات دیدن فیلمهای جنگی در دهههای شصت و هفتاد به عمر 40 ساله این سینمای از جان افتاده، پایان داد. برخلاف وعده برخی مسئولان هنوز اقدامی برای ساخت سالن سینمای جایگزین انجام نشده است و نداشتن سالن سینما، محرومیتی دیگر برای مردم این شهر شده است.
سال گذشته نیز به همین دلیل فیلم «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار که با اقبال بسیار خوب مردم ایران مواجه شد، تنها در دانشگاه ایلام اکران شد و عموم مردم استان ایلام از دیدن این فیلم محروم بودند. فیلم «چ» نیز تنها به مدت دو روز در شهر ایلام اکران شد.
از دو روز گذشته اکران فیلم محمد (ص) در کشور آغاز شده است و هنوز خبری دال بر اکران این فیلم در استان ایلام بهعنوان یک استان مرزی منتشر نشده است.
در پیگیریهای خبرگزاری تسنیم به منظور کسب خبری برای اکران این فیلم در ایلام، مسئولان متولی فرهنگ در این استان از پیگیری خود برای ایجاد سینما در ایلام خبر دادند و اکران فیلم محمد(ص) با توجه به اینکه در ایلام هیچ سینمایی وجود ندارد را مربوط به بخش خصوصی دانستند. این گفته در حالی بیان میشود که آماده سازی زیرساخت ولو برای اکران فیلم توسط تیم خصوصی نیز وظیفه بدیهی دستگاههای مسئول است.
غلامرضا محمدمرادی، سرپرست روزنامه قدس به نبود سینما در این شهرستان اشاره میکند و میگوید: برای اکران این فیلم که نیازمند سینما است در استان ایلام زیرساختهای اصولی فراهم نیست و مردم ایلام محروم از تماشای اکران اولیه این فیلم هستند. ایلام برای ترویج فرهنگ ناب اهل بیت(ع) نیازمند محلی به نام سینما است و نبود سینما در این استان یک معضل بزرگ اجتماعی است و لازم است که متولیان امر در این راستا قدم بردارند که مردم ایلام از حداقل ظرفیتهای فرهنگی بینصیب نمانند.
منتقدان به توجیه مقامات مسئول استان بر این باورند که «درست است که این موضوع مربوط به بخش خصوصی است، اما مسئولان دولتی باید شرایط ویژه و لازم را برای فعالیتهای افراد در بخشهای خصوصی بهکار گیرند و برای اکران فیلم چارهای بیاندیشند.» آنها پیشنهاد میکنند که مسئولان حداقل از ظرفیتهای سالن همایش فنی حرفهای و ارشاد و آموزش و پرورش شهر ایلام استفاده کنند تا مردم ایلام از تماشای این فیلم محروم نمانند.
یکی از برنامههای جدی حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی ایجاد زیرساخت و توسعه امکانات فرهنگی و سینماها با هدف تحقق عدالت فرهنگی بوده است، شاید ایلام یا شهرستانهایی مانند ایلام باید در اولویت بالاتری باشند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/