به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان و بنا به اعلام روابط عمومي دانشكده طب سنتي، دكتر مريم عظيمي ، دستیار طب سنتی در اين همایش گفت: در طب سنتی ایرانی برای هر ماده ای درجه ای از گرمی، سردی، خشکی و رطوبت تعریف می شود که برآیند کلی این ترکیب، مزاج نام دارد.
وي افزود: برای سهولت کار، مزاج ها به 9 دسته کلی تقسیم می شوند و مزاج های پرکاربرد عبارتند از: گرم و خشک، گرم و تر، سرد و تر، سرد و خشک، معتدل، مزاج جنس، سن، فصل، اقلیم و ... که در تشخیص کلی مزاج باید در نظر گرفته شود.
اين دستيار طب سنتي گفت: مهمترین بخش طب سنتی ایرانی دستورات مربوط به حفظ سلامتی است که شامل دستورات کلی و دستورات جزئی مرتبط با مزاج و بیماری های مختلف می باشد.
وی با اشاره به اینکه دستورات مرتبط با مزاج های مختلف کلی و در شرایط سلامتی فرد کاربرد دارد گفت: مزاج اعضای مختلف و بیماری های فرد گاه منجر به تغییر کلی این دستورات می گردد و افراط در دستورات ارائه شده منجر به ایجاد سوء مزاج و بیماری می شود.
وی نقش شرایط روحی و روانی را در حفظ سلامتی مهم دانست وبر توجه به این اصل مهم در رعایت تدابیر مختلف تأکید کرد.