به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا با انتشار مقالهای در پایگاه اینترنتی جی کن لاین، ضمن اعلام مخالفت خود با نتیجه جمعبندی گفتگوهای هسته ای میان ایران و گروه 1+5 ، «توافق اوباما با ایران» را بدتر از توافق نکردن خوانده است.
در مقاله سناتور دانییل کوتس، سناتور جمهوریخواه ایندیانا، آمده است: در آستانه را گیری در کنگره درباره برنامه جامع اقدام مشترک که با ایران بر سر آن گفتگو شد ، فشار سیاسی و بحث عمومی شدید است. مورد دوم ، دست کم ، پویا و براستی ضروریست. اینکه مردم آمریکا و نمایندگان منتخب آنها، توافق با ایران را از نگاهی روشن ، بی طرفانه و غیرحزبی ببینند بسیار مهم است. در روزهای اخیر ، چندین چهره سیاسی برجسته حمایت خود را این توافق اعلام کردند که برخی از آنان از ایندیانا بودند.
به نگرش آگاهانه بسیاری از آنانی که از توافق حمایت کردند، احترام می گذارم. همین طور ، با توجه به اهمیت این بحث عمومی بر خود، لازم می دانم خطای تحلیلی آنها را گوشزد کنم.
وی در ادامه مدعی شد: حامیان توافق دو استدلال اصلی را مطرح کرده اند که باید بررسی و رد شوند. استدلال نخست اینکه توافق مسیر دستیابی ایران را به بمب مسدود می کند. برخی ادعا می کنند این موضوع همیشگی است. نه چنین نیست؛ حتی اگر ایران همه الزام های توافق را رعایت کند ، تقریبا همه محدودیت هایی که برایش در نظر گرفته شده ظرف پانزده سال وبسیاری نیز زودتر از بین می روند. این توافق، مسیر دستیابی ایران را به بمب مسدود نمی کند. در بهترین حالت، پیشرفت ایران را به تعویق می اندازد.
وی ادعا کرد: حامیان توافق استدلال می کنند که توافق نامه های مرتبط با، کنترل تسلیحات که در گذشته مطرح بودند، هیچگاه کامل نبودند ولذا برجام را نیز باید از این منظر نگریست؛ اما حقیقتی که در این تحلیل نادیده گرفته شده این است که در توافق نامه های کنترل تسلیحات دوره شوروی بندهایی که پس از پایان دوره خود به خود لغو می شوند وجود نداشت.
وی در ادامه ادعاهای خود اعلام کرد: دومین خطایی که حامیان این توافق مرتکب می شوند این است که با فرضیه غلط و بسیار بدبینانه دولت اوباما که تنها گزینه های ما یا این توافق و یا جنگ است، به اشتباه می افتند. با تاکید رئیس جمهور و وزیر امور خارجه که سال گذشته بارها گفتند توافق نکردن بهتر از توافق بد است موافق بودم. آنها هرگز استدلال نکردند که هر توافقی از توافق نکردن بهتر است؛ اما دست آخر دارند به این نکته اذعان می کنند. آن ها توافقی پر از نقص و کاستی را به ما داده اند و گفته اند رد کردن آن مساوی است با جنگ.
وی در پایان اعلام کرد: آمریکا هیچگاه نباید از وظایف رهبری خود شانه خالی کند و رد کردن این توافق سراسر نقص و خطا ، نقش تاریخی آمریکا را در اذهان جامعه بین المللی زنده می کند. حقیقتا توافق نکردن از این توافق بد ، بهتر است.»
انتهای پیام/