به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز شنبه پنجم سپتامبر در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه لوکزامبورگ، رئیس دوره ای اتحادیه اروپا شرکت کرده بود، ضمن تشکر از اتریش به خاطر دادن اجازه ورود به پناهجویان، گفت که این بحران بر تمام کشورهای اروپایی تاثیر می گذارد.
وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز گفت: " اتحادیه اروپا بر سه رکن استوار است : ارزش های مشترک ، احترام به قوانین بین المللی و انسانیت. از این رو حل این بحران نیازمند راه حل مشترکاروپایی است."
نشست وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در حالی برگزار شد که قطارهای حامل پناهجویان سرانجام پس از روزها سرگردانی این مهاجران در ایستگاه قطار بوداپست، وارد آلمان شد.
گزارشها از آلمان حاکی است که قطاری که پناهجویان را اتریش سوار کرده بود، روز شنبه پنجم سپتامبر سرانجام نخستین گروه از مهاجران را به آلمان رساند. این مسافران خود را از مجارستان به اتریش رسانده بودند.
پیشتر گزارش شده بود که هزاران مهاجری که مجارستان از سوار شدن آنها بر قطارها برای رفتن به آلمان جلوگیری کرده بود، روز شنبه با پای پیاده یا اتوبوس خود را به اتریش رساندند.
این مهاجران روز جمعه چهارم سپتامبر پس از ناامیدی از سوارشدن به قطار آلمان در مجارستان، با پای پیاده برای طی یک مسیر ۱۷۰ کیلومتری به سمت اتریش حرکت کردند، اما مقامهای مجارستان تصمیم گرفتند با اعزام اتوبوس برای انتقال آنها به مرز اتریش کمک کنند.
مجارستان با این دلیل که مهاجران ویزای سفر به داخل اروپا را ندارند از سوار شدن آنها به قطار، در حالیکه بلیت سفر آلمان را نیز خریده بودند، جلوگیری کرده بود.
با این حال، برخی گزارش ها حاکی از آن است که در آخرین ساعات روز شنبه بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ پناهجو تنها ظرف یک روز وارد اتریش شدند.
با ورود اولین گروه از مهاجران به اتریش، امدادگران آب، غذا و لوازم بهداشتی در اختیار زنان و مردان و فرزندانشان قرار دادند. گروهی از مردم اتریش نیز شعار "خوش آمدید" سرمیدادند به استقبال آنها رفتند.
همزمان با این رویدادها، صداراعظم اتریش گفته است که به همراه آلمان به مهاجران اجازه ورود میدهند.
اتریش و آلمان با اعلام پذیرش مهاجران گام بزرگی در حل بحران مهاجرت برداشتهاند. گفته میشود این وخیم ترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم است .
آلمان ، فرانسه و ایتالیا خواهان نظام پذیرش اجباری مهاجران و تقسیم عادلانه آنها در بین ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا هستند. اما تا کنون تعداد کمی از کشورهای عضو از این پیشنهاد استقبال کردهاند. سباستین کورتز وزیر خارجه اتریش در این باره گفت که همه کشورهای اروپایی در این بحران سهم هستند.
او گفت: "البته من از نظام منظم سهمیه بندی حمایت میکنم زیرا، در حال حاضر اتریش بیشتر از ۱۸ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا مهاجر دارد. این روال نمیتواند برای مدت طولانی دوام بیاورد و برای همین است که نیاز به سهمیه بندی داریم. آنچه تعیین کننده است، این است که با سهمیهبندی، کشورها نمیتوانند فقط نقش ترانزیت بازی کنند."
بیش از ۳۰۰ هزار مهاجر از آغاز سال جاری میلادی با عبور از دریا خود را به اروپا رسانده اند که گفته میشود بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند. بیشتر مهاجران، شهروندان سوریه هستند که از جنگ داخلی ۵ ساله در این کشور، گریختهاند.