حمید مساعدیان رئیس انجمن پزشکی کوهستان در گفتگو با خبرنگار
سایر حوزههای گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند مانند طبیعتگردان و یا از نورها و اشعههای فرابنفش استفاده میکنند مثل تختهای سولاریوم که برای برنزده کردن استفاده میشود در معرض ابتلا به سرطان لب میباشد این گونه افراد به سرطان پوست نیز مبتلا میشوند.
وی تصریح کرد: به غیر از نور آفتاب مصرف تنباکو از قبیل سیگار، پیپ و قلیان یکی از عوامل خطرناک ابتلا به این سرطان میباشد.
عفونتهای ویروسی: ویروسی به نام HPV یا ویروس پاپیلوهای انسانی و بروز تبخال در صورت و لب میتواند زمینهساز بروز سرطان لب باشد.
کمبود مواد مغذی مانند آهن، اسید فولیک، سلنیوم، ویتامینهای A و E باعث بروز سرطان لب میشود.
عدم رعایت بهداشت دهان مسواک نزدن، عوامل ژنتیکی مانند نژادهای آفریقایی و مردان بالای 40 سال بیشتر در معرض این سرطان قرار میگیرد. مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان لب را افزایش میدهد.
مساعدیان در ادامه گفت: اگر فرد مبتلا به سرطان لب خونریزی داشته باشد و متوقف نشود و یا علائم غیرمعمول مثل مشکل در خوردن، آشامیدن و قورت دادن غذا داشته باشد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
وی عنوان کرد: سرطان لب ممکن است در ابتدای بیماری بدون علامت باشد و امکان د ارد افشاکننده بیماری دیگری باشد.
مساعدیان گفت: علائم این بیماری خونریزی از لب، تغییر یک منطقه از لب، بزرگ شدن گرههای لنفاوی، ایجاد تودههای بر روی لب، درد در ناحیه لب، کرختی و احساس سوزن سوزن شدن لب، ورم در ناحیه فک و دهان، ایجاد منطقهای ضخیم بر روی لب، تغییر صدا و گلو درد و احساس اینکه چیزی در گلو گیر کرده است.
وی یادآور شد: این علائم را جدی بگیرید، خونریزی بیش از حد، تب بالا، بیحالی، ضربان قلب سریع و این در حالی است که سرطان لب هیچ نشانهای نداشته باشد که در معاینه دندانپزشک مشخص میشود.
مساعدیان در ادامه گفت: برای درمان این سرطان باید عمل جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی صورت گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سرطان لب یکی از شایعترین سرطانهای دهانی است که اغلب مردان به آن دچار میشود و با رعایت مسائل گفته شده در این خبر از آن جلوگیری کرد و شانس خود را برای ابتلا به این سرطان کاهش دهند.
انتهای پیام/