به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشگران ناسا اعلام کردهاند در نظر دارند نسل جدیدی از کاوشگرها و رباتها مخصوص بررسی، حرکت و نمونهبرداری از سطح سیارکها و سیارهها را طراحی کنند که شبیه به یک جوجه تیغی هستند و بر روی هر سطحی توانایی حرکت دارند.
گفتنی است این رباتها به نام "hedgehog” میتوانند بلغزند، بچرخند، بپرند و با سرعت بالا حرکت کنند و سریعتر میتوانند سطح سیاره یا سیارک بیگانه را بپیمایند و در صورت وجود حیات بیگانه آن را شناسایی کنند.
بررسیها نشان میدهند، اهمیت طراحی این نسل جدید روباتهای کاوشگر فضایی از آن جا است که در صورت افتادن در گودالها یا حفرهها بسیار راحتتر میتوانند وضعیت خود را تثبیت کنند و از گودال خارج شوند.
این روباتها دارای فناوری پیشرفتهای هستند و توسط طراحی نوع خاصی از چرخها و سیستم ترمز میتوانند در مسیر خود به راحتی حرکت کنند.
ساخت این روباتها و پروژه طراحی آنها توسط آزمایشگاهها تحقیقات ناسا در دانشگاه استنفورد ایالات متحده و نیز دانشگاه MIT در حال انجام است. این روبات نسل جدیدی از حرکت، حفظ تعادل و حتی پرش را به نمایش میگذارد.
دانشمندان در نظر دارند پس از اتمام طراحی این روباتها را در سیارهها و سیارکها رها کنند و اطلاعات را از طریق آنها به دست آورند.
تا به حال دو نمونه اولیه این روباتهای شبیه به جوجه تیغی ساخته شده توسط محققان دانشگاه استنفورد توسط هواپیماهای ناسا برای تحقیق در خصوص جاذبه در سطح کره زمین در سال 2015 مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند ساخت این روباتها و استفاده از آنها در سیارات مختلف بسیار ارزانتر از ساخت کاوشگرهای سنتی است که امروزه مانند مریخنورد کنجکاوی در حال تحقیق در خصوص سیاره مریخ است.
وزن این روباتها قرار است 5 کیلوگرم باشد و تجهیزاتی چون دوربین و سایر وسایل و حسگرها به آن افزوده خواهد شد. کارشناسان امیدوار هستند نسخه نهایی این روبات در آینده نزدیک ساخته شود.
انتهای پیام/