فرانس 24 گزارش داد: کشورهای حاشیه خلیج فارس با انگیزه‌ های فرقه‌ ای آوارگان را نمی ‌پذیرند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فرانس 24، گوتیه ریبینسکی، کارشناس مسائل سیاسی شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس با انگیزه های فرقه ای از قبول آوارگان سرباز می زنند.

گوتیه ریبینسکی درخصوص خودداری کشورهای حاشیه خلیج فارس از پذیرفتن آوارگان جنگ در سوریه و عراق گفت: نخست مقایسه ای کوچک کنیم. لبنان پذیرای حدود یک میلیون آواره است.

حدود 600 تا 800 هزار نفر نیز در اردن به سر می برند. ترکیه نیز دو میلیون آواره را اسکان داده است. حتی مصر که دورتر است نیز از 130 هزار نفر استقبال کرده است.

مراکش هم پذیرای 24 هزار نفر است. چه علت هایی برای خودداری کشورهای حاشیه خلیج فارس از قبول آوارگان مطرح می شود؟

نخست مسئله پول. آیا شما باور می کنید؟ امارات 540 میلیون دلار برای استقرار یک اردوگاه کمک های بشردوستانه در اردن و شمال عراق پرداخت کرده است.

وی افزود: مسئله سازماندهی مطرح می شود. عربستان سعودی هر سال پذیرای دو تا چهار میلیون زائر است که برای مراسم حج به مکه می روند. بنابراین، آنها مشکل سازماندهی این جمعیت را ندارند و چنین استدلالی درست نیست. دیگر استدلالی که مطرح می شود، مسئله فشردگی جمعیتی است. چهارده نفر در هر کیلومتر مربع در عربستان زندگی می کنند.

به طور مثال، این میزان برای فرانسه نود و دو نفر است. در نتیجه این استدلال نیز مورد قبول نیست. در مورد حق کار نیز باید بگویم خوشبختند آوارگانی که پایشان به این کشورها نمی رسد. زیرا آنان هیچ حقی ندارند. همواره خطر اخراج تهدیدشان می کند و فورا گذرنامه شان را می گیرند.

در عربستان نیز اغلب فشار جوانان بیکار این کشور را تحمل می کنند. در نتیجه همه این استدلال ها که کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خودداری از قبول آوارگان مطرح می کنند، اشتباه است.

این کارشناس در ادامه تصریح کرد: علت واقعی این است که مسئله فرقه ای وجود دارد. عربستان اصلا نمی تواند تصور کند که ایزدی ها، مسیحیان و به خصوص شیعیان را راه بدهد. لبنان این خطر را می پذیرد چون ساختار خودش از قبل فرقه ای است و این جزء فرهنگ این کشور است.

در حالیکه برای عربستان یا قطر این اتفاق همچون نوعی تابو و خط قرمزی است که نباید از آن عبور کرد. اولویت کشورهای حاشیه خلیج فارس پرداختن به جنگ در سوریه نیست، بلکه نبرد با حوثی ها یعنی یمنی های شیعه است.

شما شاهد آرایش جنگی عملیات طوفان قاطعیت بودید که هیچ شباهتی با امکانات ضعیفی نداشت که برای جنگ با گروه تروریستی داعش به کار گرفته شد. سازمانی که خود این کشورها به ظهورش کمک کردند. کشورهای حاشیه خلیج فارس براین باورند ائتلاف غربی به سوریه و پیامدهای انسانی آن مشغول است و در نتیجه آنها خود را کنار کشیده اند و از قبول مسئولیت شانه خالی می کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار