اصلاح قیمت‌ها، برنامه‌ای است که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها دنبال و هم اکنون نوبت به آب رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اصلاح تعرفه‌ها سو‍‍ژه‌ای است که با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها پا به عرصه اقتصادی گشود و طی مدت اجرای این قانون، اقلام مختلفی شاهد تغییر قیمت بوده‌اند، در این میان صحبت از اصلاح تعرفه‌های آب و برق نیز نقل محافل کار‌شناسان و مسئولان انرژی بوده و این افراد در انتظار رسیدن دومینو افزایش قیمت‌ها به آب و برق بودند. 

آب به عنوان اصلی‌ترین مولفه زیرساختی برای توسعه هر کشور به حساب می‌آید و مسئولان امر قیمت پایین تعرفه آب را دلیلی برای عقب ماندگی صنعت آب و فاضلاب کشور می‌دانند و معتقدند در صورت استقلال کامل، شاهد شرایط بهتری برای این صنعت خواهیم بود، از همین رو به دنبال اصلاح قیمت بوده تا با ایجاد تعادل در هزینه‌ها و درآمد‌ها به توسعه پایدار برسیم. 

وزارت نیرو مدعی است وظیفه خطیر افزایش قیمت تعرفه‌ها بر عهده شورای اقتصاد بوده و با مصوبه این شورا و نظارت مستقیم ریاست جمهوری تغییر قیمت رخ خواهد داد از همین رو از تابستان سال گذشته این وزارتخانه پیشنهاد افزایش تعرفه آب مشترکین پرمصرف را با هدف تغییر الگوی مصرف و بهبود صنعت آب و فاضلاب ارائه داده است. 

با شروع تابستان و گرم شدن بازار مصرف آب، افزایش قیمت را از معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب جویا شدیم که به گفته رحیم می‌دانی از اردیبهشت امسال منتظر تصمیم شورای اقتصاد در این باره بوده‌ایم که با پشت سر گذاشتن ۴ ماه انتظار، در اواسط شهریور ماه شورای اقتصاد خبر از تغییر تعرفه آب را اعلام کرد. 

علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصاد در این باره اظهار داشت: «پیش‌بینی می‌شود که طی چند روز آینده تصمیم نهایی اعلام شود.» 

بر اساس آخرین قیمت‌ اعلامی از سوی وزارت نیرو در حال حاضر مشترکینی که بین ۱۵ تا ۲۰ متر مکعب آب مصرف می‌کنند هزینه‌ای معادل بر ۵۳۶. ۲ ریال، مشترکینی که بین ۴۰ تا ۵۰ متر مکعب آب مصرف می‌کنند هزینه‌ای معادل ۴۲۸۹. ۸ ریال است. 

پیشنهاد وزارت نیرو برای تغییر قیمت در محدوده مصرف تا ۲۰ متر مکعب تعرفه مشخص، پس از آن مشترکانی که بین ۲۰ مترمکعب تا ۴۰ مترمکعب آب مصرف می‌کنند، محاسبه تعرفه آن‌ها به صورت پلکانی و برای مشترکینی که بیش از ۴۰ مترمکعب آب مصرف می‌کنند قیمت تمام شده آب به میزان ۱۲۰۰۰ ریال لحاظ شود. 

امید است با اصلاح قیمت آب بتوانیم عقب ماندگی این صنعت، توسعه فاضلاب سراسری پس از صرف ۱۵ سال زمان، تغییر الگوی مصرف مشترکین پرمصرف، سرمایه گذاری برای کاهش تلفات آب و ارج نهادن به این ماده ارزشمند و حیاتی را به دنبال داشته باشیم. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ایرج
۰۹:۰۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۴
گل بود به سبزه نیز آراسته شد.
گاز-برق-تلفن گران شد آب از آب تکون نخورد این که چیزی نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
ما اگه اب کم مصرف کنیم کسری بودجه درست میشه؟با این حساب باید بیشتر مصرف کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ورشکستگی شرکت
۱۰:۰۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
من خودم کارمند شرکت آب و فاضلاب تهران هستم ....شرکت یک سال و نیم هست که با کسری بودجه و مشکل پرداخت حقوق پرسنل حجمی و رسمی درگیر بوده ...لذا جهت مشکلات به وجود آمده در سطح شرکت آب و فاضلاب به نظر من افزایش تعرفه آب باید اجرایی بشود ...لازک به ذکر است اداره برق و مخابرات و گاز افزایش هایی داشته اند
-
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
اگه دریافتی های کارکنان رسمی این ادارات مانند آموزش و پرورش و بهزیستی و بهداشت بشه مشکل کسری بودجه هم دراین سازمان حل میشه.
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر
۰۹:۳۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
بدانیم دراکثرکشورهامعادل هزینه آب و هزینه تصفیه آب گرفته میشودوبدلیل تصاعدی بودن عامه مردم کم مصرف میکنندوهزینه کمترمیدهند
Iran (Islamic Republic of)
رضاسربندر
۱۲:۱۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
صرفه جویی هیچ ربطی به افزایش قیمت ندارد.
آخرین اخبار