دکتر پاکنژاد دبیر علمی کنگره بینالمللی سردرد ایران در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص انواع سردردها گفت: انواع مختلف سردرد وجود دارد که 90درصد آنها تنشی و میگرنی هستند. امروزه تغییر در شیوهی تغذیه افراد موجب بروز انواع سردردها شده است. سردردها میتوانند به عنوان بیماری یا علامت یک بیماری شناخته شوند و ممکن است سردرد ناشی از بیماری جدی مثل خونریزی مغزی باشد.
وی در ادامه در خصوص مصرف مسکن برای سردرد گفت: مسکنها برای درد ساخته شدهاند. پس منطقی است فردی که سردرد میگیرد به سراغ مسکن برود اما استفادهی بیش از حد از مسکنها نه تنها موجب بهبود سردرد نمیشود بلکه موجب تشدید آن نیز میگردد.
دکتر پاکنژاد با اشاره به مواردی که سردرد به عنوان علائم خطر به شما میرود، عنوان کرد: وقتی سردرد برای اولین بار در سنین بالای 55 سال و زیر 5 سال اتفاق بیافتد باید حتماً دلیل آن بررسی گردد. اگر سردرد ناشی از بیماری از بیماری نقص ایمنی، پیوند اعضاء، تومور، اختلال در بینایی و تکلم و راه رفتن باشد، پرچم خطر بالا میرود.
وی در خصوص درمان اکثر سردردها بدون مصرف دارو گفت: سردردهای تنشی و میگرن 90 درصد سردردها را شامل میشوند که اگر سردردهای میگرنی 2 تا 3 بار در ماه تکرار شوند، درمان موردی کفایت میکند. اما اگر بیش از 3 بار تکرار شود باید درمان جدی صورت گیرد.
دکتر پاکنزاد متخصص مغز و اعصاب در پایان در خصوص پرهیزها برای پیشگیری از سردرد گفت: پرهیز از مصرف تنقلات مثل چیپس و پفک و همچنین سوسیس و کالباس و فستفودها که حاوی نیتریت و نیترات باشد و علاوه بر پرهیزهای غذایی ذکر شده بیخوابی، گرسنگی، خستگی و فشار و استرسهای روحی و روانی نیز در بروز سردرد موثر است.
انتهای پیام/