وی با بیان اینکه در حقیقت کاهش سطح استروژن در بدن اولین علامت یائسگی است، افزود: این کاهش به طور طبیعی از سن 50 سالگی به بعد اتفاق میافتد، اما در برخی افراد میتواند از 35 سالگی و در برخی دیگر خیلی دیرتر شروع شود.
این متخصص جراحی و لاپاروسکوپی اظهار کرد: مواد غذایی زیادی وجود دارند که غنی از فیتواستروژن، یعنی همان استروژن گیاهی هستند. این ترکیبات را میتوان بهترین و سالمترین جایگزین برای افت سطح استروژن بدن دانست.
زمانی ادامه داد: سویا، ارزن، جو، دانه کتان، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا، چاودار، شبدر، رازیانه و نخود از غنیترین منابع غذایی فیتواستروژنها هستند. از دیگر مواد غذایی حاوی فیتواستروژنها میتوان به سیبها، برنج قهوهای، کرفس، چغندر، هویج، گل کلم، کلم بروکلی، قارچ و تمام لوبیاها و حبوبات اشاره کرد.
این متخصص جراحی و لاپاروسکوپی با اشاره به اینکه با شروع یائسگی استخوانها نیز سریعا مورد آسیب قرار میگیرند، گفت: همیشه و همه جا گفتهایم رژیم غذایی غنی از کلسیم به همراه ویتامین D و ورزش مکرر بهترین دوست سلامتی استخوانهاست، اما بد نیست بدانید اهمیت این دوستی در سنین یائسگی است که خود را نشان میدهد و ما تنها تا سن 35 سالگی فرصت داریم که ذخایر استخوانی خود را تامین کنیم و در حقیقت استخوانهایمان را بسازیم. لبنیات کمچرب، ماهی ساردین، آب میوههای غنی شده و مغزها بهترین انتخابها برای تامین کلسیم خواهند بود.
وی تصریح کرد: مطالعات بسیاری نشان داده که افزایش کلسترول بد در ارتباط مستقیم با کاهش سطح استروژن قرار دارد و این کاهش استروژن، خطر بیماریهای قلبی و عروقی و پوکی استخوان را افزایش میدهد. پس به این دلیل و به صدها دلیل دیگر مصرف چربیهای اشباع در رژیم غذایی باید کاهش یابد و همواره سعی در پیشگیری از چاقی و اضافه وزن شود. همچنین بد نیست بدانید شیوع ابتلا به یائسگیهای زودهنگام و در سنین پایینتر در بین خانمهای چاق بیش از خانمهای دارای وزن طبیعی خواهد بود.
وی با بیان اینکه حبوبات، مغزها و دانهها مانند بادام، تخم آفتابگردان و تخم کدو حاوی ویتامین E، زینک و کلسیم هستند، خاطرنشان کرد: این ریزمغذیها و همچنین روغن موجود در دانهها و مغزها علاوه بر پیشگیری از خشکی پوست به تنظیم تعادل هورمونی در بدن نیز کمک میکنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام