به گزارش خبرنگار كلينيك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گوشت سفید مرغ پخته شده حدود 26 درصد پروتئین دارد در حالی که ناگتهای با کیفیت بین 10 تا 18 درصد و اکثر آنها بین 13 تا 14 درصد پروتئین دارند. این تفاوت نشان میدهد که ناگتها صرفاً از مرغ تشکیل نشدهاند.
یعنی اینکه هر چه میزان ترکیبات دیگر ناگت بیشتر باشد میزان پروتئین آن کمتر خواهد شد. نتایج پژوهشی که در سال 2013 در American Journal of Medicine به چاپ رسید نتایج تامل برانگیزی داشت.
محققان دانشگاه «میسیسیپی» ناگتها را مورد بررسی قرار داده و مشاهده کردند که گوشت آنها صرفاً از 40 تا 50 درصد عضله مرغ تشکیل شده است و مابقی آن عصب، استخوان، غضروف و چربی است البته این بررسی مخصوص ناگتهای باکیفیت بود و ترکیبات ناگتهای بیکیفیت بدتر از این حرفها است.
به عقیده متخصصان این ترکیب خطر بروز سرطان در بین مصرفکنندهها در هر رده سنی را افزایش میدهند. با این حال اگر هر از گاهی چند عدد ناگت (هر هفته یک مرتبه) میل کنید خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
توصیه ما این است که مصرف این قبیل مواد غذایی به صورت روزانه و مداوم نباشد و از سرخ کردن دوباره آنها در روغن زیاد بپرهیزید. بهتر است ناگت را داخل فر یا ماهیتابه نچسب با حرارت حداقل 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. مصرف ناگت برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمیشود. کودکان 3 سال میتوانند 2 عدد ناگت و کودکان 6 ساله 4 عدد ناگت مصرف کنند. کودکان بعد از 10 سالگی میتوانند 6 عدد ناگت مصرف کنند.
ناگتهایی که حاوی میزان زیادی کربوهیدرات هستند معمولاً میزان پروتئین کمتری دارند. اگر از دیابت رنج میبرید و قصد مصرف ناگت را دارید یادتان باشد که در آن وعده غذایی میزان نان و دیگر مواد نشاستهای را کاهش دهید. 5 عدد ناگت به اندازه 30 گرم نان (معادل یک هشتم نان باگت) کربوهیدرات دارد. اگر نسبت به گلوتن حساسیت دارید بدانید که ناگتها اصلا مناسب شما نیستند چون در آرد یا خرده نان گندم غلتانده میشوند.
با وجود اینکه ناگتهای سرخ شده حاوی روغن آفتاب گردان هستند که مقاومت بیشتری به حرارت بالا دارد اما ما توصیه میکنیم در صورت امکان از ناگتهایی استفاده کنید که از روغن کلزا برای سرخ کردنشان استفاده شده باشد. در حین گرم کردن آنها نیز از افزودن روغن بپرهیزید و فقط در فر یا ماهیتابههای نچسب گرم شان کنید.
اگر دچار فشار خون بالا هستید و ناگت مصرف کردهاید حواستان باشد آن روز از مصرف دیگر مواد غذایی صنعتی یا سوسیس و کالباس بپرهیزید و مصرف پنیر را محدود کنید.