در مراسم سالگرد کنوانسیون وین و بیست و هشتمین سالگرد پروتکل مونترال پیام بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی اوزون توسط الساندرو آمادیو، نماینده برنامه توسعه صنعتی سازمان ملل در ایران قرائت شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی حفاظت از لایه اوزون،16 سپتامبر 2015برابر با 25 شهریورماه جاری ضمن اعلام اینکه لایه اوزون تا اواسط قرن حاضر در مسیر ترمیم قرار می گیرد گفت از این رو احتمال می رود هر ساله از بیش از دومیلیون مورد ابتلا به سرطان پوست جلوگیری شود.

متن کامل پیام بان کی مون به شرح زیر است:
در زمان نه چندان دور، بشریت در آستانه فاجعه ای که خود مسبب آن بود قرار گرفت. استفاده ما از مواد آسیب رسان به اوزون از قبیل کلروفلوروکربن ها (CFCs) در لایه اوزون حفره ای ایجاد کرد که از ما در برابر اشعه های مضر ماوراء بنفش خورشید حفاظت می کند.

اما با این چالش مقابله کردیم. سی سال پیش، جامعه بین المللی معاهده وین برای محافظت از لایه اوزون را امضاء کرد. تحت پروتکل مونترال، جهان برای کاهش تولید و مصرف کلروفروموکربن ها و دیگر مواد آسیب رسان به اوزون متحد شد.

با هم، موفق شده ایم لایه اوزون فراجوّی را تا اواسط قرن حاضر در مسیر ترمیم قرار دهیم. در نتیجه، احتمال می رود هر ساله از بیش از دومیلیون مورد سرطان پوست و تعداد به مراتب بیشتر از آب مروارید جلوگیری شود.

درحالیکه منتظر بکارگیری دستور کار 2030 برای توسعه پایدار هستیم، و تلاش دولت ها در اواخر امسال در پاریس برای ساختن راه رو به جلو تازه و دسته جمعی برای تغییرات آب و هوایی ایجاد شده است، موفقیت پروتکل مونترال باید برای ما الهام بخش باشد. این نکته بیان گر آن استزمانی که ملت ها با هم بر روی چالشی جهانی اقدام کنند توانمند هستیم.

امّا کار پروتکل مونترال هنوز تمام نشده است. هیدروفلوروکربن ها (HFCs) جایگزین بسیاری از مواد تاثیر گذار بر ازون شده اند. آن ها با اینکه گازهای گلخانه ای بسیار توانایی هستند به لایه اوزون آسیب نمی رسانند ولی حرارت زیادی به کره زمینی که بسیار گرم است خواهند داد مگر اینکه هم اکنون اقدام کنیم.

کشورهای زیادی در حال حاضر استفاده از رژیم پروتکل مونترال را برای کاهش هیدروفلوروکربن ها در نظر می گیرند. تعهدی سیاسی برای مدیریت هیدروفلوروکربن ها تحت پروتکل مونترال می تواند یکی از بزرگترین دستاوردهای تغییرات آب و هوایی در مسیر کنفرانس آب و هوای پاریس باشد، همچنین یک پیروزی بزرگ برای تلاش های چندجانبه برای پاسداری از محیط زیست خواهد بود. در این روز جهانی، بیایید اطمینان دهیم که از اقلیم مانند مراقبت از لایه اوزون حفاظت کنیم.


منبع: خبرانلاین


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.