ریاست عربستان بر یکی از پنل‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل، خشم و شگفتی گروه موسوم به دیده بان این سازمان را برانگیخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی؛ ریاست یکی از پنل‌های کلیدی شورای حقوق بشر سازمان ملل به یک مقام سعودی سپرده شد که خشم گروه مستقل موسوم به "دیده‌بان سازمان ملل" را برانگیخته است.
 
دیده‌بان سازمان ملل - نهادی مستقل و غیردولتی مستقر در ژنو – در بیانیه‌ای با اشاره به انتصاب "فیصل تراد،" در سمت ریاست یکی از پنل‌های کلیدی شورای حقوق بشر سازمان ملل تأکید کرد: "سامانتا پاور،" نماینده آمریکا در سازمان ملل، و "فدریکا موگرینی،" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، باید این انتصاب را محکوم و آن را لغو کنند. 

رئیس پنل شورای حقوق بشر سازمان ملل اختیار انتصاب مقامات ارشدی را دارد تا این افراد استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر را تعیین کنند و گزارشاتی درباره نقض حقوق بشر در سراسر جهان ارائه دهند.

"هیلل نوئر،" مدیر اجرایی دیده‌بان سازمان ملل، در این باره گفت: افتضاح است که سازمان ملل کشوری را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی حقوق بشر برگزیده که در مقایسه با داعش در سال جاری میلادی افراد بیشتری را سربریده است. دلارهای نفتی و سیاست، حقوق بشر را مغلوب کرده‌اند.

وی همچنین افزود: عربستان بدترین پیشینه در خصوص آزادی مذهبی و حقوق زنان را در جهان دارد و "رائف بدوی،" وبلاگ نویس بی‌گناه را حبس کرده است.

نوئر افزود: انتصاب سازمان ملل مثل این است که یک آتش‌افروز را به‌عنوان رئیس آتش‌نشانی شهر انتخاب کنیم که بدون شک از اعتبار شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌کاهد.

طبق اسناد شورای حقوق بشر سازمان ملل که در اختیار دیده‌بان سازمان ملل قرار گرفته است، عربستان برای ریاست بر گروه پنج عضوی موسوم به "گروه رایزنی" برگزیده شده است. این گروه قدرت انتخاب نمایندگانی از سراسر جهان برای 77 جایگاه را دارد که در نهایت این افراد با حکم‌های موضوعی و خاص حقوق بشری روبرو هستند.

نوئر ادامه داد: سازمان ملل اغلب این کارشناسان را به‌عنوان "تاج جواهر" شورای حقوق بشر می‌داند؛ اما هم‌اکنون با انتصاب یک حکومت مذهبی بنیادگرا که زنان و اقلیت‌ها را سرکوب می‌کند، به‌عنوان رئیس یک هیأت از کارشناسان در واقع اعتبار خود را تضعیف کرده است.

وی در پایان گفت: همین که عربستان یکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل است، به اندازه کافی بد است؛ اما اینکه سازمان ملل بیاید و این رژیم را رئیس یکی از پنل‌های کلیدی کند، تنها نمک پاشیدن بر روی زخم مخالفانی است که در زندان‌های عربستان در حال پژمردن هستند.

طبق گزارش 17 سپتامبر (26 شهریور) سازمان ملل، نماینده عربستان برای اولین بار قبل از جلسه اخیر ژوئن 2015 (خرداد) شورای حقوق بشر سازمان ملل به این سمت منصوب شده است، ولی دیپلمات‌های ژنو همچنان در این‌باره سکوت اختیار کرده‌اند و گزارش این انتصاب مخفی نگه داشته شده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار