به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اظهارات آلیا مبنی بر تأخیر در تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گفت: اینکه مسئله به درازا کشیده است به این دلیل بود که در این کار از مشارکت و تشکلهای خود معلولان استفاده کردیم.
وی افزود: زمان زیادی را در کمیسیون اجتماعی دولت صرف کردیم که خود من مسئولیت آن را به عهده داشتم و یک برنامه جامع حمایت از معلولان توسط دولت استخراج شد که بخشی از آن نیازی به قانون نداشت و بخشی که نیاز به قانون داشت تحت یک لایحه تقدیم ریاست مجلس شورای اسلامی شد.
وزیر کار تصریح کرد: من معتقدم با این قانون و برنامه که در دولت تصویب شد و قوانین قبلی هم که محفوظ ماند یک تحول اساسی در بحث رسیدگی به وضع معلولان و تحولات ساختاری در سازمانها بوجود خواهد آمد.
ربیعی اضافه کرد: از ویژگیهای این قانون میتوان به دخیل شدن 20 دستگاه اجرایی بجای دخیل شدن یک سازمان به نام بهزیستی، پیشبینی حق تأمین اجتماعی، ارتباط بیمهها به بخش توانبخشی و حق نگهداری معلول در خانه که همان شعار بهزیستی است، اشاره کرد.
وی گفت: در حقیقت حسن قرارگرفتن بهزیستی در کنار وزارت کار را در این قانون را ما به درستی و نیکی درکر کردیم و امیدوارم که کمیسیون اجتماعی مجلس هم به آن بیافزاید و غنیتر کند.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتصابات در سازمان گفت: در سازمان بهزیستی و همه وزارتخانه من دو اصل را مدنظر قرار دادم و تلاش کردم از نیروهای داخلی، متخصص و آنهایی که عملکرد غیرسیاسی دارند، استفاده کنیم.
وزیر کار تصریح کرد: اگر منصفانه نگاه کنیم در این مدت میزان حضور و وقت گذاشتن رئیس جمهور و من در بهزیستی بیش از هر زمان دیگری بوده است و ما در بهزیستی تحولات شگرفی را ایجاد کردیم.
وی افزود: من با اینکه در سازمان ریخت و پاش صورت نگیرد موافقم و بعنوان یک امر اخلاقی، اعتقادی و دینی قبول دارم و در برخی موارد هم تذکرات لازم را دادهام.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد وزارتخانهاش گفت: ما برای نظمبخشی استانداردسازی را اجرا کردیم و ICF را جلو بردیم و در 7 استان محروم مانند کردستان و سیستان و بلوچستان این اقدام را به طور عملیاتی آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه ما در بحث پیشگیری از معلولیت در ته خط معلولیت ایستادهایم، ادامه داد: من به عنوان رئیس شورای عالی بیمه اکنون در تلاشم تا مباحث زیادی را تحت پوشش بیمه قرار دهم.
وزیر کار تصریح کرد: اکنون سعی میکنیم تا مشاوره ژنتیکی، غربالگریهایی که انجام میدهیم، اوتیسم، کودکان 2 تا 5 سال را هم تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
ربیعی افزود: در بخش مسکن هم تحولات اساسی رخ داده و تا پایان سال 95 معلول یا دو معلول به بالایی نیست که صاحب خانه نباشد، اینها اتفاقاتی بوده که رخ داده است و 31 هزار نفر از جمعیت را تحت پوشش بیمه قرار دادیم و در 3 ماهه نخست هم 1800 مسکن را تحویل دادیم.
وی در زمینه اشتغال هم گفت: ما استخدام دولتی به آن معنا نداریم، ولی هرجایی که بوده بنده وارد شدهام و حسن قرار گرفتن وزارت کار در کنار بهزیستی این بود که سازمان فنی و حرفهای را مکلف کردم تا سرفصلهایی نوشته شود و آموزش مبتنی بر جسم با دستگاه را در نظر بگیرند و آموزش دهند و همچنین صندوق توسعه امید هم وام دهد.
وی تصریح کرد: ما حتی دادن یک وعده غذای گرم در مهدکودکهای استان مرزی را هم تحت برنامه قرار دادیم تا از سوء تغذیه جلوگیری کنیم و بحث شیر در مدارس نیز از برنامه رفاه بوده است.
ربیعی ادامه داد: در این مدت ادعا نمیکنم که همه کارها به خوبی پیش رفته، ولی من کار بهزیستی را دوست میدارم و به عنوان یک خادم در تلاشم که از سال 95 و 96 هیچ کودکی در بهزیستی بدون شغل باقی نماند ولی ما باید توانمان و بودجه مان را افزایش دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: من فروتنانه اعلام میکنم که به تنهایی قادر نیستم و به حمایت مجلس نیازمندم و اگر یک ريال از پول بهزیستی برای مصرف چیز دیگری برود با حساسیت تمام عمل میکنم و باید همه کمک کنیم تا یک جنبش خیل عظیم برای بهزیستی ایجاد کنیم.
انتهای پیام/