محمد کاظم دبیری با اشاره به شورای عالی سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد 2017 گفت: این شورا از 17عضو تشکیل شده است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رییس شورا و معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کل کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران از اعضا آن می باشند.
معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شورای برنامه ریزی و هماهنگی به ریاست استاندار خراسان رضوی را مجری سیاست ها و تصمیمات شورای عالی سیاستگذاری دانست و افزود: این شورا 28 نفر عضو دارد و شامل چهار ستاد فعالیت های عمرانی، فعالیت های شهری، ستاد اجرایی فعالیت ها و رویدادها و ستاد هماهنگی ارتباطات بین الملل می باشد که در صورت لزوم هر ستاد می تواند کمیته های تخصصی تشکیل دهد.
دبیری گفت: تاکنون جلسات متعددی در استان تشکیل شده است که ماحصل آن راه اندازی دبیرخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد 2017 در محل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارائه گزارش ستادهای فرهنگی، عمرانی و شهری و طرح سابقه پژوهی و طراحی پرسشنامه برای دریافت نقطه نظرات، طرح ها، ایده ها از نخبگان و کارشناسان در حوزه شناخت وضعیت، هدفگذاری، تعیین فرآیندها و ساختارها، تعیین برنامه ها و اقدامات بوده است .
وی برگزاری همایش فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در افق 2017، تشکیل کارگروه ویژه علمی و مشورتی با حضور نخبگان و کارشناسان برای ایده پردازی و تصمیم سازی، انجام مطالعات آیسسکو و پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد 2017 و سابقه پژوهی شهرهای پایتخت فرهنگی اسلامی را از دیگر اقدامات این دبیرخانه در ماه های اول سال برشمرد.
معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از طراحی کمیته های تخصصی و عملیاتی ذیل ستادهای عمرانی، شهری، فعالیت های فرهنگی و ارتباطات بین الملل با تعامل با مسئولین ستادها خبر داد و برگزاری جلسات مختلف و تخصصی با موضوع کمیته های میراث و گردشگری، فرهنگ و هنر، رسانه های دیجیتال و فناوری اطلاعات و آموزش و تحقیقات و دریافت دیدگاهها و ایده ها و برنامه های پیشنهادی و نیز تدوین طرح هویت بصری در مدیریت بصری شهری با موضوع پایتخت فرهنگ اسلامی، مشهد 2017 و بررسی توسط اساتید و کارشناسان تبلیغات و گرافیک و آماده برای ارائه در شورای استانی و ملی برای تصویب آن را از دیگر اقدامات این دبیرخانه اعلام کرد.
دبیری فعالیت های انجام شده این دبیرخانه درحوزه محتوایی را تاسیس دفتر مطالعات راهبردی ذیل دبیرخانه شورا و استفاده از ظرفیت کارشناسی، صاحب نظران و مشاوران متخصص طی جلسات هسته مرکزی علمی و مشورتی و کارگروه های تخصصی برای تدوین برنامه های محتوایی و عملیاتی ذکر کرد.
وی تاکید کرد: پیشنهادهای اخذ شده توسط دبیرخانه دسته بندی موضوعی شد و برای بهره برداری ستادهای چهارگانه در تصمیم گیری ها و تصویب برنامه های مرتبط در شورای ملی و استانی ارسال شد.
مسئول دبیرخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد 2017 گفت: روزشمار و مکان نمای پایتخت فرهنگ اسلامی مشهد 2017 براساس اطلاعات روزهای ملی ایران و کشورهای عضو آیسسکو و همچنین اتفاقات و برنامه های شاخص فرهنگی و هنری و ورزشی کشورهای عضو آیسسکو به ویژه ایران اسلامی توسط دبیرخانه تهیه شده است.
دبیری افزود: پایگاه اطلاع رسانی پایتخت فرهنگ اسلامی مشهد 2017 برای دریافت طرح و ایده ها، اطلاع رسانی از برنامه ها و اقدامات و اخبار رویدادها و فعالیت ها و معرفی ظرفیت ها و توانمندیهای فرهنگی مشهد طراحی و آماده رونمایی است .
وی تاکید کرد: کارگروه فعالیت های عمرانی با حضور وزیر راه و شهرسازی و مسئولین مرتبط تشکیل جلسه می دهد و تصمیمات مناسب در تقویت زیرساخت های عمرانی و راه سازی مشهد 2017 را اتخاذ خواهد کرد .
دبیری با اشاره به طرح موضوع پایتخت فرهنگی مشهد 2017 در شورای ملی احیاء توس با حضور معاون رییس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: قراراست با حضور اعضاء ملی و استانی و تصمیمات لازم در خصوص آماده سازی مسیر توس و محل آرامگاه فردوسی اتخاذ شود.
انتهای پیام/ح