به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایران و هند در سال 2003 میلادی با توسعه بندر چابهار در خلیج عمان و در نزدیکی مرز ایران و پاکستان، موافقت کردند اما این طرح بعد از گذشت 12 سال پیشرفت ناچیزی دارد.اکنون هند برای انجام تعهدات خود شرط و شروط گذاشته است.
به گزارش روزنامه هندی دنیوز، نایتین گادکاری وزیر کشتیرانی هند دیروز گفته است، در صورتی که ایران شرایط بهتر و از جمله گازارزان به هند تحویل دهد، حاضر است، 15.2 میلیارد دلار برای توسعه بندر چابهار هزینه کند.
وزیر کشتیرانی هند گفته است: "ما حاضریم سرمایهگذاری زیادی در ایران داشته باشیم اما اینها بستگی به قیمت گاز پیشنهادی از سوی ایران دارد، قیمت گاز مسئله حیاتی است."
بر اساس این گزارش،بندرچابهار در جنوبیترین بخش ایران است که هند تلاش میکند به قیمتی بسیار ارزان به پاکستان و افغانستان دسترسی داشته باشد، این کشور قصد دارد توسعه و همکاریهای اقتصادی خود را در این کشورها افزایش دهد. همچنین این بندر دروازه ورود هند به منابع غنی کشورهای آسیای مرکزی خواهد شد.
بر اساس این گزارش، هند به دنبال گاز 1.5 دلاری است که این میزان تقریبا نصف رقم پیشنهادی از سوی ایران است.
پیش از این هند برای ساخت کارخانه تولید کود شیمیایی در ایران اعلام آمادگی کرده بود اما باز تامین گاز ارزان را به عنوان پیششرط مطرح کرده بود.
صحبتهای وزیر کشتیرانی هند در حالی مطرح میشود که در خرداد ماه امسال گفته بود: بدون توجه به اعتراضات آمریکا اوایل این ماه قرارداد توسعه بندر چابهار با ایران به امضا رسیده و این پروژه تا دسامبر 2016 تکمیل خواهد شد.
حتی اردیبهشت امسال عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران و نیتین گادکاری وزیر حمل و نقل، کشتیرانی و بزرگراه های هند تفاهم نامه سرمایه گذاری هند برای ادامه توسعه بندر چابهار را امضا کردند.
بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است. از جمله برنامههای توسعهای برای این بندر، احداث اسکله و افزایش گنجایش بارگیری کشتیهای اقیانوسپیما و ساخت راهآهن به سوی آسیای میانه و احداث فرودگاه بینالمللی است. این بندر یکی از مهمترین چهارراههای «کریدور ترانزیتی بزرگ بینالمللی شمال جنوب» است.
منبع: فارس
انتهای پیام/