یک دکترای کودکان استثنایی با تشریح ۴ ویژگی بارز کودکان اتیسم گفت: تیسم مقوله ای فراتر از یک اختلال است، ابعاد آسیب آن از کودک فراتر رفته و رابطه پدر و مادر را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وب گردی باشگاه خبرنگاران جوان ، امروزه زیاد کلمه  اتیسم را می‌شنویم و نخستین موضوعی که به ذهن متبادر می‌شود این است که اتیسم یک اختلال رشدی در کودکان است که رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی کودک را مختل می‌کند.

در این باره فرهاد چنگیزی دکترای کودکان استثنایی و دبیر علمی همایش اتیسم ویژگی‌هایی بارز کودکان اتیسم را شامل حرکات تکراری و مقاومت در برابر تغییر، عدم برقراری تماس چشمی با دیگران، مشکل در مهارت های اجتماعی و ارتباطی و مشکل در بیان و درک کلامی عنوان کرد.

این دکترای کودکان استثنایی ادامه داد: اما اتیسم مقوله ای فراتر از یک اختلال است، ابعاد آسیب آن از کودک فراتر رفته و رابطه پدر و مادر را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. در اکثر خانواده‌های اتیسم به دلیل فشار زیاد رفتارهای نابه‌هنجار کودک والدین با هم دچار تنش می‌شوند و این تنش اگر به شکلی صحیح مدیریت نشود منجر به دلخوری و مقصر دانستن یکدیگر و ایجاد شکافی عمیق بین آنها می‌شود و آمارها نیز نشان می‌دهد این اختلافات منجر به جدایی و طلاق می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که 3 درصد خانواده‌های جامعه کودک اتیسم دارند این مشکل ابعاد اجتماعی به خود می‌گیرد. از این رو لزوم آموزشی صحیح به این والدین نه تنها می‌تواند به درمان کودک آنها کمک کند بلکه از طلاق و جدایی و تبعات اجتماعی ان نیز تا حد قابل قبولی جلوگیری می‌کند.

دبیر علمی همایش اتیسم خاطرنشان کرد: از این رو انجمن علمی کودکان استثنایی ایران در فعالیتی موثر اقدام به برگزاری همایش اتیسم با هدف معرفی روش‌های درمانی مفید و توجه ویژه به نیازهای والدین با حضور متخصصین مجرب این حوزه در تاریخ 9 مهرماه 94 در محل دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران خواهد کرد. بنابراین حضور والدین در این چنین همایش‌های علمی می‌تواند راه را برای گسترش این آموزش‌ها هموارتر کند.

منبع :تسنیم

انتهای پیام/
برچسب ها: اتیسم ، طلاق ، اختلال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.