به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهرداري تهران در اقدامي عجيب و حيرتبرانگيز، مجوزي براي تغييركاربري پمپبنزيني در ميدان شوش به يك مركز تجاري صادر كرده كه اين پمپبنزين در طرح تفصيلي شهر تهران داراي كاربري تثبيت شده بوده است. طبق قانون هرنوع تغييركاربري در طرح تفصيلي بايد با مجوز شوراي عالي معماري و شهرسازي باشد. اين درحالياست كه دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری از صدور چنين مجوزي ابراز بياطلاعي ميكند. شهرداري تهران از يك سو شهروندان را به پايبندي به قانون دعوت ميكند ولي از سوي ديگر خود با صدور مجوزهاي غيرقانوني تيشه بر ريشه طرح تفصيلي اين شهر ميزند.
چندسالی است که تهران روزهای سختی را میگذراند. شهرداران مختلفی به خود دیده و با سیاستها و برنامههای مختلف و سليقهاي مدیریت شده است. آخرین شیوه اداره تهران به سبک «جهادی» آن هم توسط محمد باقر قالیباف، شهردار فعلی تهران رقم خورد.
او در یک سخنرانی در خصوص شیوه جهادی خود گفته: «مديريت جهادي شعبهاي از فرهنگ جهادي در مديريت اسلامي است. اگر بر اين سه اصل حق، عدل و فطرت نگاه كنيم، ميگوييم مديريت جهادي يعني كار و تلاش خالصانه در راه خدا و با عقل متصل به وحي نه عقل ابزاري و نه عقل پراگماتيستي».
قاليباف در جای دیگری گفته: «مديريت جهادي يك تغيير در نگرش و روش است، خداباوري در عين خودباوري است، يعني هم به خودمان ايمان داريم که اين كار را انجام ميدهيم، هم به خدا مطمئن هستيم كه دست ما را ميگيرد.»
«مديريتجهاديوفرهنگجهادي است؛ يعني هميشه مردم حاضر در صحنه هستند. ما در فرهنگ جهادي، هم به خدا توكل ميكنيم و هم به مردم اعتماد داريم.»
اما ظاهرا مدیران شهری یا معنی «مدیریت جهادی» را خوب نفهمیدهاند یا «مدیریت جهادی» مدنظر آقایان در این سالها به بیراهه رفته است.
براساس گزارش کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران تخمین زده میشود که بین ۴ تا ۶ هزار هکتار از باغهای تهران از بین رفته است و کاهش کیفیت هوای تهران بیارتباط با تخریب این باغها و ساختمانسازیهای صورت گرفته نیست. تخریب باغها از دو دهه پیش آغاز شده اما در دهه اخیر نابودی این فضاهای سبز رشد چشمگیری داشته است.
استاندار تهران هم اخیرا گفته: افزایش ساخت و سازها طی چند سال اخیر به جهت کسب درآمدهای بیشتر صورت گرفته و روند فروش تراکم به شدت رو به صعود رفته است.
مسئله مهم این استکه شهرداریها بههیچ عنوان حق تراکم فروشی ندارند و تراکم فروشی درآمدی 100 درصد غیرقانونی و غیرمشروع است ولی همچنان شاهد حجم بالایی از تغییر کاربری به شکلها و بهانههای مختلف هستیم که همگی از مجاری کمیسیون ماده 5 میگذرد.
درخصوص موضوع تغییر کاربری متاسفانه شاهدیم که مدیریت شهری در سالهای اخیر به هیچ كاربري ای، از فضايسبز گرفته تا آموزشي و خدماتي رحم نکرده و همچنان شاهد تغییر کاربری باغات، پارکها، بوستانها، پارکینگها، مدارس و... به تجاری و اداری هستیم.
در نمونه اخیر که در گزارش امروز به آن پرداخته میشود شاهد شاهکار تغییر کاربری در «مدیریت جهادی» شهرداری تهران هستیم.
این تغییر کاربری در میدان شوش که یکی از میدانهای قدیميو معروف شهر تهران محسوب میشودروی داده که در نقطه تلاقی سه منطقه 12، 15 و 16 شهرداری تهران واقع شده است. پمپ بنزين در اقدامي عجيب به يك مركز تجاري تغييركاربري پيدا كرده است.
با اجرایی شدن طرح ترافيك در سالهای قبل، مشكلاتي براي عمدهفروشي در بازار تهران ايجاد شد و به همين دليل بسياري از اصناف مجبور شدند محل فعاليت خود را بيرون از محدوده طرح تعريف كنند. بنابراین در دهه 60 ميدان شوش و خیابان صابونیان که مملو از گاراژهای خودرو بود، با اعطای مجوزهای متعدد ساخت و ساز تجاری از طرف شهرداری در این منطقه، طولی نکشید که به مراکز خرید خردهفروشی یا عمدهفروشی بلور، چینی و لوازم خانگی تبدیل شدند.
در طرح تفصیلی شهر تهران، پهنه این منطقه S212 تعیین شده، یعنی حداکثر تراکم پهنه 370 درصد و تعداد طبقات در 11 طبقه و حداکثر سطح اشغال هم تا 2 طبقه 50 درصد و طبقات بالا هم 30 درصد تعیین شده است که بر این اساس شاهد ساخت مجتمعهای تجاری زیادی در این منطقه هستیم.
اگر تا چند ماه پیش به میدان شوش قدم میگذاشتید صف خودروهایی را مشاهده میکردید که در انتظار ورود به جایگاه پمپ بنزین بودند اما دیگر از این صف و آن پمپ بنزین خبری نیست
«در کمال ناباوری شهرداری تهران کاربری پمپ بنزین را تغییر داده و مجوز ساخت یک پاساژ دیگر، آنهم دور میدان شوش را صادر کرده است.»
این اتفاق از آن جهت عجیب است که برای پمپبنزین شوش در طرح تفصیلی کاربری «تثبیت شده» تعیین شده بود و این یعنی طبق قانون، شهرداری تحت هیچ شرایطی اجازه دستاندازی و تغییر کاربری پلاکهای تثبیت شده را ندارد.
کاربری پارک و فضای سبز، تجهیزات شهری و پارکینگ عموميجزو کاربریهای تثبیت شده است که از لحاظ قانونی هرگونه تغییر در این نوع کاربری خدماتی طرح جامع شهر تهران، مستلزم انجام بررسیهای لازم و تایید در شورایعالی شهرسازی و معماری است و تصمیم شهرداری حتی تایید آن در کمیسیون ماده5 (در صورتوجود) برای لغو تثبیت کاربری دارای کفایت نیست.
علیرغم همه این مسائل، شهرداری دست به تغییر کاربری پمپ بنزین شوش زد و مالک جدید در حال گودبرداری این زمین است.
حال باید دید شهردار منطقه بر چه اساس و دلیل و برهانی اقدام به این تغییر کاربری غیرمجاز کرده استزیرا اگر قرار باشد با «مدیریت جهادی» به موضوع نگاه کنیم در صورت لزوم تغییر کاربری به هر دلیلی، باید حداقل شاهد ایجاد و ساخت پارکینگ طبقاتی در آن زمین بودیم نه یک مجتمع تجاری یا پاساژ!
پیروز حناچي، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری درباره تغييركاربري پمپ بنزين شوش به «قانون» ميگويد: باتوجه به اينكه اين تغيير كاربري گسترده نيست و بهصورت موضعي است، بايد در كميسيون ماده 5 شوراي عالي معماري و شهرسازي مطرح شود و تاكنون چنين پروندهاي در كميسيون ماده 5 طرح نشده است.
او در پاسخ به اين پرسش كه چگونه شهرداري بدون طرح اين پرونده در كميسيون ماده 5، مجوز تغييركاربري براي اين پمپ بنزين صادر كرده و مالك درحال حاضر در مرحله گودبرداري است، ميگويد: بنده در جريان اين پرونده نيستم ولي تاكنون پرونده تغييركاربري پمپ بنزيني در شوش در اين كميسيون مطرح نشده و كميسيون ماده 5 مجوزي براي آن صادر نكرده اما ممكن است در دوره قبل از بنده چنين مجوزي صادر شده باشد. در هرصورت اگر مجوزي از سوي اين كميسيون براي تغييركاربري پمپ بنزين صادر نشده باشد، اين پروژه غيرقانوني است.
منبع: قانون
انتهای پیام/