به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ ماضي لويمي اظهار کرد: استان زرخيز خوزستان با وجود زمينهاي حاصلخيز چهارفصل، منابع طبيعي زير زميني فراوان، رودخانههاي روان و داشتن مردماني شريف، نجيب، کم توقع و ولايتمدار اما اين روزها کشاورزياش حال و روز خوبي ندارد و کشاورزان آن بيش از گذشته نيازمند حمايت مسئولان هستند.
وي افزود: صنعت کشاورزي که از صنايع پايدار استان است، ميتواند جايگزين مناسبي براي نفت باشد اما بعضا ميبينيم به دليل برخي بيمهريها و محدوديتها، کشاورزي خوزستان وضعيت خوبي ندارد و کشاورزان با مشکلات زيادي دست و پنجه نرم ميکنند.
دبير نظام صنفي کشاورزي اهواز و کارون با اشاره به اينکه مسئولان بايد در چنين شرايطي، کشاورزان را دريابند بیان داشت : خوزستان که لولههاي نفت و گاز از روستاهاي آن ميگذرد اما بسياري از روستاهاي آن گاز ندارند و در حسرت آب شرب و بهداشتي به سر ميبرند.
لويمي ادامه داد: استاني که آب را از سرشاخههاي آن به ساير استانها انتقال ميدهند اما کشاورزان آن بهدليل کمبود آب تشنهاند و کشت و کار آنها به سختي انجام ميشود و برخي کشاورزان هم بهدليل بيآبي با ممنوعيت کشت روبرو شدهاند.
وي اضافه کرد: در اين شرايط کشاورزان براي معيشت خود و خانواده نيازمند حمايت هستند و انتظار دارند دولت در قبال ممنوعيت کشت به آنها معوض کشت پرداخت کند.
دبير نظام صنفي کشاورزي اهواز و کارون افزود: در اين ميان از نمايندگان مجلس هم انتظار داريم تمام تلاش خود را در اين راه بهکار گيرند.
لويمي همچنين عنوان کرد: متاسفانه کشاورزان استان به دليل برخي بيمهريها در شرايط خوبي بهسر نميبرند، برخي کشاورزان به دليل نداشتن صرفه اقتصادي، زمينهاي خود را رها کرده يا ميفروشند و با مهاجرت به حاشيه شهرها به شغلهاي کاذب روي ميآورند که بعضي از اين شغلها در شان و جايگاه کشاورزان نيست!
وي ادامه داد: از سويي کشاورزان را به مصرف بيرويه آب محکوم ميکنند که بايد در اين خصوص گفت اگر ميخواهيد در مصرف آب در بخش کشاورزي صرفه جويي کنيد بايد در ابتدا روشهاي آبياري نوين مانند آبياري باراني و قطرهاي را در بين کشاورزان فرهنگسازي کنيد.
انتهای پیام/ی