به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،میدان تقسیم،بزرگترین میدان مرکزی استانبول که به قلب این شهر تاریخی معروف است، این روزها مملو از صحنه های دردناک گدایی زنان و کودکان آواره سوری است.
بر اساس آخرین گزارش های کمیسیون امور آوارگان و پناهندگان جنگی سازمان عفو بین الملل تنها 10 درصد از آوارگان سوری موجود در ترکیه در کمپ های این کشور حضور دارند و 90 درصد از آنان به عنوان آوارگانی خیابانی در شهر ها و حومه شهرهای بزرگ ترکیه در حال گذران زندگی هستند.
بر اساس آمارهای موجود هم اکنون یک میلیون و 800 هزار نفر آواره سوری در ترکیه به سر می برند. زنان و کودکان آواره سوری به دلیل وضعیت بد معیشتی، مجبور هستند برای تامین مخارج زندگی از مردم گدایی کنند و مردان نیز در کنار آنان نشسته و یا در محل دیگری به دنبال درآمدی برای امرار معاش هستند.
فقر، گرسنگی و شرایط نامساعد تغذیه و بهداشت حاکم بر آوارگان سوری در ترکیه که شمار آنان نزدیک به دو میلیون نفر شده است، کار مافیای فروش زنان و اعضای بدن را رونق بخشیده و شماری از پناهجویان سوری در ترکیه اسیر این شبکه ها شده اند. حدود 90 در صد از آوارگان سوری که با هزار امید و برای فرار از ظلم و ستم گروههای تروریستی به ترکیه آمده اند در چهار سال گذشته امیدشان برای یک زندگی خوب در این کشور به یاس تبدیل شده و تنها ده در صد که وضعیت مالی خوبی داشته اند برای خود سرپناهی پیدا کرده اند.
بحران سوریه در اسفند ماه سال 2011 و با حمایت کشورهای غربی - عربی و ترکیه شروع شده که در اثر آن تاکنون بیش از 220 هزار شهروند سوری کشته شده و بیش از 11 میلیون نفر دیگر هم آواره شده اند.رسانه های ترک اخیرا از افزایش قاچاق کلیه در ترکیه خبر داده و میگویند که افزایش گروههای مافیایی و فعالیت آنها سبب شده تا پناهجویان سوری کلیه خود را به کمتر از 7 هزار دلار بفروشند.
فروش کلیه پناهجویان سوری با پانزده هزار دلار آغاز شده بود که اکنون به کمتر از هفت هزار دلار رسیده است و شمار زیادی از پناهجویان که برای تامین نیازهای خود کلیه خود را فروخته اند، به خاطر نبود شرایط بهداشتی و تغذیه سالم، به دلیل عفونت یا خونریزی شدید، جان خود را از دست داده اند.
پناهندگان سوری همچنین با مشکلات اسکان و نداشتن دسترسی به خدمات آموزشی، بهداشتی و تغذیه در این اردوگاه ها روبرو هستند. براساس شنیده ها، آوارگان زن سوری که از خدمات اجتماعی برخوردار نیستند توسط کارفرمایان مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند و مجبور به روی آوردن به فحشا می شوند.
افزایش شمار آوارگان سوری در ترکیه به ویژه آوارگان زنی که همسرانشان کشته شده اند، معضلات اجتماعی در این کشور ایجاد کرده است. روزنامه رادیکال نیز پیشتر در گزارشی از فروش زنان آواره سوری در اردوگاه های این کشور و ازدواج های اجباری آنان در قبال مبالغ ناچیز خبر داده بود.
رادیکال در مطلبی با عنوان "تجاوز به دختران و زنان آواره سوی و فروش آنان در ترکیه" به نقل از یک زن سوری آواره نوشت: باندهای تبهکار و برخی از مسوولان ژاندارمری ترکیه، وی را که به همراه یک زن آواره سوری دیگر برای امرار معاش به امور نظافت در منازل گماشتند، تهدید و به وی تجاوز کرده اند. وی گفت: یکی از درجه داران ژاندارمری ترکیه با گرفتن کارت شناسایی اش، او را تهدید به بازگرداندن به سوریه کرده و پس از تجاوز او را فروخت.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، طی چهارسال جنگ در سوریه، تعداد کشتهشدگان از مرز 200 هزار تن گذشته و این تعداد تلفات، بیشترین آمار میان بحرانهای اخیر در جهان بوده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «بانکیمون» دبیر کل سازمان ملل از همه طرفها خواست راهکاری برای پایان دادن به بحران سوریه و رنجهای مردم این کشور پیدا کنند.
دوجاریک به آغشته بودن دست مقامات آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه، قطر و عربستان به خون مردم مظلوم سوریه اشارهای نکرد.
حمایتهای آمریکا، ترکیه، عربستان و قطر از تروریستها از سال 2011 تا میانه سال 2014 کاملاً علنی بود؛ طی این مدت تروریستهای داعش و جبهة النصرة در خاک اردن آموزش میدیدند و از طریق این کشور و ترکیه حمایتهای لجستیکی میشدند.
مسئولان شهر استانبول ترکیه نیز با بیان اینکه حضور این آوارگان در این شهرها موجب ایجاد صحنههای ناپسند در شهر میشود آنها را به زور سوار بر مینی بوس کرده و به شهرهای دیگر منتقل میکنند.
منبع: مشرق
انتهای پیام/