به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاپور شکاری روز یکشنبه در گردهمایی آموزشی کشت کلزای هیبرید فرانسوی در همدان افزود: 90 درصد از کلزا و دانههای روغنی مورد نیاز کشور از کشورهای دیگر وارد میشود که این یک نقطعه ضعف برای بخش کشاورزی است.
وی با بیان این که دست نیاز به سوی کشورهایی که با آنها مراودات سیاسی زیادی وجود ندارد دراز کردن برای تأمین اقلام خوراکی یک لکه ننگ شمرده میشود، افزود: در زمینه دانههای روغنی تولیدات زیادی در کشور وجود دارد اما از نظر وضعیت کشت در برنامه تناوب غذایی موفق عمل نشده است.
وی با بیان این که کشت کلزا در کشور حدود 15 سال سابقه دارد، افزود: در سه سال اخیر فقط 100 هزار هکتار کلزا کشت شده است که باید این رقم افزایش یابد.
وی با بیان این که کلزا در برنامه تناوب وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، ادامه داد: این محصول جایگزین خوبی به جای محصولات پر آب بر است.
وی با بیان این که اگر کلزا وارد تناوب کشت نشود کنترل برخی مسائل با سموم و روشهای مرسوم سخت و هزینهبر است، افزود: برای انتقال دانش فنی کشت کلزا با دو کشور فرانسه و اسپانیا قرار داد منعقد شده است و طی دو سال کارگاههای آموزشی برای کشاورزان و مسوولان برگزار میشود.
دانه کلزا دارای 25 تا 55 درصد روغن، 18 تا 24 درصد پروتئین و 12 تا 20 درصد پوست است. نوع اصلاح شده کلزا، کانولا خوانده میشود که دارای مقدار کمتری اروسیک اسید و گلوگوسیانات است و به دلیل محتوای کمتر مواد ضد تغذیهای برای مصرف انسان و تک معدهایها نسبت به نوع غیراصلاح شده یا همان کلزا، مناسبتر است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/