به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسپوتنیک با اشاره به اینکه 'حوادثی که در حج امسال رخ داد نخستین بار نبوده و آخرین بار هم نخواهد بود'، افزود: یک عذرخواهی ساده و قبول مسئولیت کافی بود تا آتش شعلهور شده در دل هزاران داغ دیده فاجعه منا کمی فروکش کند، اما حاکمان سعودی نه فقط حاضر نشدند بار مسئولیتی را که بر دوش آنها است، بپذیرند بلکه با رفتار خود بر کینه و دشمنی افزودند، زیرا هدف آنان شعلهور کردن این آتش است.
اکنون پرسش اصلی این است که هدف این رفتار سعودیها چیست؟ آیا واقعا فرار از مسئولیت و بیمبالاتی است؟ یا اینکه اهدافی پشت پرده است که حکام سعودی به دنبال آن هستند؟
«عماد آبشناس» تحلیلگر سیاسی و نویسنده مطلب افزود: 'در جنگ جهانی اول انگلیسیها برای شکست عثمانیها از حربه خصومت عربها و ترکها استفاده کردند و با فریب دادن «شریف حسن» حاکم وقت مکه و امیدهای واهی مبنی بر حمایت از ایجاد یک کشور بزرگ عرب، عثمانیها را شکست دادند و سپس با استفاده از سعودیها و وهابیها ، وی را از حجاز بیرون کردند.'
'از همان زمان هم شک و تردیدهای زیادی در مورد ریشه خاندان سعودی بود و هست و به همین دلیل هم آنها نام عربستان را به پیشوند نام کشوری که به نام خود ثبت کردند گذاشتند تا بگویند که عرب هستند.'
'اقوام زیادی در کشورهایی که امروزه به نام کشورهای عربی از آنها نام برده میشود، وجود دارند که عرب نیستند و پس از ورود اعراب به این کشورها مجبور شدند به زبان عربی سخن بگویند و بر عکس هم صحیح است به این معنا که خیلی از حکام موجود در کشورهای موسوم به عربی، در اصل عرب نیستند اما به دلیل موج ملیگرایی عرب که از زمان جمال عبد الناصر فضای کشورهای عربی را گرفت، خود را عرب مینامند.'
اسپوتنیک نوشته است: شاید معدود عربهایی باشند که بتوانند به اصالت ریشهای خود ببالند و در این راستا میتوان به سادات که ریشه آنها به پیامبر اکرم (ص) و خاندان وی بر میگردد، به یمنیها یا به عربهای خوزستان، جنوب ایران، بخشی از عراق و کویت، بحرین و سوریه، استان بقاع لبنان و اردن، فلسطین و عمان اشاره کرد.
گو اینکه اختلاط اقوام در قرنهای اخیر به گونهای زیاد بوده که تقریبا کمتر کسی میتواند مدعی خالص بودن شجره نامه قومی خود باشد.
در جنگ ایران و عراق، عربهای ایران بیشترین آسیب را چه از نظر مادی، معنوی و جانی دیدند و هیچ وقت تن به جدایی از کشورشان ندادند و به طور قطع هم نمیدهند. این عرب ها در طول تاریخ خط مقدم دفاع از ایران بودهاند و هستند.
امروزه تلاشهای زیادی برای ایجاد تفرقه درونی و نفوذ درون این عربها از طرف دشمنان ایران انجام میشود که تاکنون همه ناکام بوده است.
عربهای اصیل کشورهای منطقه امروزه از متحدان بالقوه تهران در منطقه و جهان به حساب میآیند و دلیل اصلی ناکامی دشمنان ایران و متحدان آنها در منطقه، اتحاد و همدلی موجود بین ایرانیها و همین عربها است.
خیلیها تصور داشتند این اتحاد فقط به دلیل رابطه مذهبی (شیعی بودن) میان ایرانیها و دیگران در منطقه به وجود آمده است، اما پس از سالها کنکاش پیبردند که ریشه این اتحاد عقیدتی است و نه فقط عربهای شیعه بلکه سنیها و حتی عربهای مسیحی و غیر عرب مثل کردهای سنی مذهب یا ایزدیها همه برای مبارزه با گروههای افراطی که مورد حمایت سعودی هستند با ایران متحد شدهاند و این اتحاد امروزه در منطقه خاورمیانه به نام جبهه مقاومت معروف است، زیرا در اصل برای مقابله با اسرائیل تشکیل شده بود، اما اکنون با مزدوران اسرائیل درگیر است.
خبرگزاری روسی افزوده است: پس از اینکه دشمنان ایران راههای مختلف از بین بردن این اتحاد را امتحان کردند و شکست خوردند، امروزه راه جدیدی را پیش گرفتهاند تا با همان شگرد قدیم انگلیسی نوعی دشمنی ایرانی -عربی به وجود آوردند و با استفاده از این دشمنی صف محکم مقاومت را در هم بشکنند.
اخیرا هم برخی ناآگاهان با تحریک دشمنان ایران و نیروهای ضد مقاومت، متوسل به شعارهای تحریک آمیز ضد عربی شدهاند، در حالیکه میتواند موردسوء استفاده قرار گیرد بویژه وقتی که تفاوت میان عربها و سعودیها تشخیص داده نمیشود.
نویسنده در بخش دیگری از مطلب خود با اشاره به ویژگیهای ملی و قومی ایران افزوده است که اقوام مختلف آذری، فارس، عرب، لر، بلوچ، کرد و... تشکیل دهنده ایران هستند و شعارهای مطرح شده توسط دشمنان وحدت اسلامی میتواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
در پایان مطلب آمده است: اکنون برای اینکه خون شهدای منا پایمال نشود، همه بویژه خانوادههای داغدیدگان باید تلاشهای صورت گرفته برای ایجاد تفرقه را ناکام کنند و اجازه ندهند رفتار سعودیها منجر به واکنشهای انحرافی علیه دیگران شود و دشمنان به هدفشان برسند، باید بدانیم تنها کسانی از دشمنی ایران و اعراب سود میبرند که در یمن، سوریه، عراق، لبنان، بحرین و فلسطین شکست خوردهاند و میخواهند از این طریق ناکامیهای خود را جبران کنند. منبع:
ايرنا
انتهای پیام/