رئیس اداره کل محیط زیست استان در نشستی خبری با خبرنگاران با بیان اینکه استان خراسان آماده همکاری برای رصد آئین نامه های حفاظتی غارها دارد گفت: هدف ما از غارشناسی گردشگری نیست چون گردشگری غارها را از بین میبرد و هدف ما طبیعت گردی است.
صالحی افزود: غارها امن ترین نقاط در مواقع بحران و خطر هستند و غارنوردان تنها کسانی هستند که در بسیاری از مکان ها میتوانند کمک رسانی کنند.
نظام دوست دبیر کارگروه غارشناسی خراسان رضوی هم دراین نشست با بیان اینکه علت بازدید این گروه، هفته غار پاک است که از دوم مهرماه شروع شده و این گروه با بازدید از هر غار به پاکسازی غارها راپرداختند گفت :غارها سرچشمه 30 درصد آب های شیرین کشور هستند و ذخیره گاه آب کشور غارها هستند و به همین دلیل باشگاه تخصصی غار در استان تشکیل شده است.
سرپرست بلغارستانی تیم هم در این نشست گفت: هدف اصلی و اولیه ما دوستی بین کشورها و مسائل اجتماعی نظیر آشنا شدن با آداب و رسوم مردم ایران است وهدف دوم ما شناسایی غارهای ایران است.
الکسی ژالوف با ابراز خوشحالی از راه اندازی اولین هیات اعزامی بین المللی در شرق کشور افزود: امیدواریم این همکاری ها ادامه داشته باشد و بتوانیم با هم پروژه های غارنوردی بیشتری را همکاری کنیم.
سرپرست بلغارستانی این گروه با اشاره به نقاط ضعف غارهای ایران گفت: قوانین خاصی در حفاظت از غارها در ایران وجود ندارد و موسسات و سازمان ها باید به دنیال این باشند که قوانین مدونی برای حفاظت از غارها تدوین کنند.
متخصص زمین شناس گروه هم با اشاره به تنوع زیستی ایران و تحقیقات خوددر این زمینه ایران را از منظر زیستی یک پدیده دانست و گفت: غارهای زیبا و غنی این منطقه با ویژگی های متفاوتی از غرب کشور است و ما در ابتدای تحقیقی هستیم که میتواند بسیار مثمر ثمر باشد.
کمن بورف با اشاره به شباهت مردم ایران با منطقه بالکان گفت : متاسفانه در رسانه های اروپایی دید بسیار بدی به کشورهای منطقه و ایران وجود دارد اما جالب اینجاست که ما احساس راحتی بیشتری با مردم این منطقه داریم.
انتهای پیام/پ