به گزارش
گروه وب گردی باشگاه خبرنگاران جوان ، آیین سنتی مذهبی قالیشویان یکی از کهن ترین آیین های سنتی مذهبی ایران است که با هدف بزرگداشت شهادت حضرت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) به عنوان نخستین سفیر ولایت در ایران، در دومین جمعه مهرماه در کربلای ایران، مشهد اردهال برگزار می شود.
این آیین با ورود چوب به دستان منطقه فین کاشان، روز قبل از برگزاری مراسم قالیشویان در قالب دسته و هیات های یک هزار نفری با پای پیاده به منطقه اردهال که مسیری 45 کیلومتری است، آغاز می شود.
آیین امسال متفاوت تر از هر سال با حضور پرشور سادات منطقه کاشان و مزین شدن صحن و سرای حرم مطهر حضرت سلطانعلی (ع) به پرچم های سبز و سفید به مناسبت همزمانی با بزرگترین عید شیعیان، غدیرخم برگزار شد.
در آیین قالیشویان، هزاران نفر از چوب به دستان فین کاشان قالی مقدسی را که سالیان پیش به منظور این آیین بافته شده است، به عنوان نمادی از پیکر مثله شده فرزند امام پنجم (ع) از خادمان امامزاده سلطان علی بن امام محمدباقر (ع) تحویل گرفته و بر دوش خود حسین حسین گویان به طرف چشمه آبی می برند.
عزاداران با پاشیدن آب و شستن قالی به صورت نمادین آن را در پناه چوب ها روی دست می گیرند و با ندای یاحسین یاحسین به سمت مرقد باز می گردانند و قالی را دوباره تحویل آستان مقدس می دهند.
حضرت علی ابن امام محمدباقر (ع) در سال 113 هجری قمری جهت تبلیغ دین مبین اسلام و پاسخگویی به احساسات مذهبی مومنان وارد کاشان شد و به مدت سه سال در میان عاشقان اهل بیت (ع) به ارشاد مردم پرداخت.
وی در سال 116 هجری قمری با یارانش به جنگ با کفر زمانه می پردازد و پس از رشادتهای فراوان سرانجام در 27 جمادی الثانی در دره 'ازناوه' در نزدیکی مشهداردهال با یاران باوفایش به شهادت رسید و سر مبارکش را از تن جدا کرده و برای حاکم جور وقت در شهر قزوین ارسال کردند و بدن مطهرش را در مشهد اردهال به خاک سپردند.
آیین قالیشویان مشهد اردهال در آذر سال 91 در فهرست آثار ناملموس سازمان یونسکو به ثبت رسید.
مشهد اردهال در 45 کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع است.
منبع :ایرنا
اتهای پیام/