به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ مجمع جهانی اقتصاد در گزارش رقابت پذیری جهانی خود مینویسد: برای هر اقتصادی که بخواهد رقابتی عمل کند، داشتن زیرساختهای کارآمد در ابعاد بزرگ واجب است.
گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، طی سالهای گذشته بعد از بحران مالی جهانی، کیفیت زیرساختها در بسیاری کشورهای توسعه یافته، از جمله آمریکا، آلمان و فرانسه رو به وخامت گذاشته و در نتیجه، این کشورها از لحاظ کیفیت زیرساختها پیشرو نیستند.
11 کشور برتر بر اساس گزارش WEF به این ترتیب ردهبندی میشوند:
11.آمریکا
آمریکا از نظر صندلیهای خالی هواپیما، مقام نخست و از نظر کیفیت ساختار حمل و نقل هوایی، مقام پنجم را دارد. هرچند، جایگاه آمریکا برای اشتراک تلفن همراه، 99 است. مضاف بر آن، زیرساختهای راهآهن و کیفیت جادههایش به ترتیب مقام پانزدهم و چهاردهم را دارد.
در گزارش WEF آمده که ظرف دهه اخیر، از زمان بحران مالی، «کیفیت زیرساختها در آمریکا رو به افول است» و همچنین در سایر اقتصادهای توسعه یافته.
10. اسپانیا
جایگاه اسپانیا در میان زیرساختهای راهآهن جهان چهارم بوده و مقام نهم از نظر صندلیهای خالی در هواپیما را دارد. هرچند، زیرساختهای بندرگاهها و کیفیت حملونقل هوایی و منابع برق، تنها جایگاههای دوازدهم و بیست و چهارم را به دست آورده است.
چند سال پیش، اسپانیا بر اثر «مخارج عمومی بی محابا و پروژههای غیرکاربردی، بدهی زیادی بالا آورد» که منجر به خالی شدن چند فرودگاه و بلااستفاده ماندن آنها شد.
9. انگلستان
انگلستان در میان کشورها از لحاظ صندلیهای خالی هواپیما مقام سوم و از لحاظ کیفیت منابع برق، مقام نهم را دارد. با اینحال کیفیت جادههایش در رده بیست و نهم و زیرساخت حملونقل کشور نوزدهم است.
زیرساختهای انگلستان یکی از پیشرفتهترین زیرساختهای جهان است، حتی در مقایسه با سایر اقتصادهای توسعه یافته. هرچند، شبکه ریلی انگلیس که یکی از گرانترین شبکههای اروپاست، به طور مداوم با تأخیر روبروست.
8. فرانسه
جایگاه راهآهن فرانسه از نظر کیفی ششم و کیفیت جادههایش هفتم است. هرچند، رتبه زیرساخت بندرها و منابع برق کشور 26 و 14 است.
بنابر گزارش WEF، اگرچه کیفیت زیرساختهای کشور فرانسه در چند سال اخیر کاهش یافته، اما اقتصاد رقابتی کشور هنوز تا حدودی مدیون «زیرساختهای باکیفیت» است.
7. آلمان
جایگاه آلمان از نظر صندلیهای خالی در هواپیما 6 و زیرساخت راهآهن 9 است. اما از سوی دیگر زیرساخت بندرگاهها و منابع برق کشور جایگاههایی بهتر از 14 و 20 به دست نیاوردهاند.
کیفیت زیرساختها در آلمان، مانند آمریکا، از زمان بحران مالی جهان، رو به وخامت گذاشته است. این مسئله در قیاس آلمان با کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا، کاملاً مشهود است. بر اساس گزارش، کشورهایی جنوب اروپا در مدت زمان مشابه، زیرساختهای خود را توسعه دادند.
6. سوئیس
کیفیت منابع برق سوئیس در جهان اول، و زیرساخت راهآهن کشور دوم است. با این حال کیفیت زیرساخت بندرگاهها و کیفیت جادهها به ترتیب چهل و هفتم و نهم است.
اگرچه زیرساختها و ارتباطات سوئیس در مقایسه با بقیه جهان، مانند آلمان و فرانسه و آمریکا، «عالی» محسوب میشود، کیفیت آنها از زمان بحران مالی تا کنون کاهش یافته است.
5. ژاپن
زیرساخت راهآهن ژاپن در جهان اول است. صندلیهای خالی هواپیماهای ژاپن نیز جایگاه چهارم را بهدست آوردهاند، اما رتبه کیفیت بندرهای کشور 22 و کیفیت زیرساخت حملونقل هوایی آن، بیست و پنج است.
در گزارش WEF آمده است که «ژاپن از زیرساختهای عالی و یکی از سالمترین نیروی کارهای جهان با امید به زندگی 80 سال، بهرهمند است.»
4. امارات متحده عربی
کیفیت جادههای امارات متحده عربی در جهان جایگاه اول را دارد و زیرساختهای حملونقل هوایی این کشور، از لحاظ کیفی دوم است اما کیفیت انرژی برق در این کشور در بین سایر کشورهای جهان 10 است.
بر طبق گزارش WEF، فضای اقتصادکلان امارات عالی است، زیرساختهای کشور فوق توسعهیافته و نهادهای قوی، بنیاد جامعی دارند. اقتصاد امارات نسبت به سایر کشورهای پیرامون خلیج فارس، به مراتب از گوناگونی و تنوع بیشتری برخوردار است.
3. هلند
هلند از لحاظ کیفیت بندرها جایگاه اول و از نظر کیفیت جادهها جایگاه دوم را دارد اما از نظر صندلیهای خالی در هواپیماها، بیست و سوم است.
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، اقتصاد هلند «تجربه یک پیشرفت کوچک اما کلی را داشته که عملکرد قوی کشور را در زمینههای آموزش، زیرساخت و نهادهای مختلف» در سالهای اخیر به اثبات رساندهاست.
2. سنگاپور
سنگاپور از نظر زیرساختهای حملونقل هوایی در رده اول و از نظر کیفیت بندرگاهها دوم است. درحالیکه کیفیت خطوط تلفن ثابت کشور 29 و اشتراک تلفنهای همراه، چهاردهم است.
گزارش WEF درباره اقتصاد سنگاپور اینگونه توضیح دادهاست: «اقتصاد سنگاپور میتواند بر زیرساختهای فوقالعاده، چارچوبهای نهادی کارامد و شفاف و فضای باثبات اقتصادکلانش تکیه کند.»
1. هنگ کنگ
جایگاه هنگکنگ از لحاظ اشتراک خطوط تلفن همراه و کیفیت انرژی برق، در جهان اول است.
هنگکنگ تنها در یک مورد در بین 10 کشور اول قرار ندارد و آن هم صندلیهای خالی خطوط هوایی بود که مقام هفدهم را بدست آورد.
در گزارش WEF درباره هنگکنگ نوشته شده است که این کشور «همواره در زمینه زیرساختها از سنگاپور جلو زده و بازتاب دهنده کیفیت برجسته امکاناتش در تمامی زمینههای مربوط به حملونقل است.»
منبع:اقتصاد نیوز
انتهای پیام/