به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ غفار شعبانی از آغاز کار برداشت محصول به از سطح یکصد هکتار از باغات شهر گیوی خبر داد و افزود: سالانه بیش از 650 تا 700 تن به مرغوب و آبدار از باغات شهر گیوی برداشت می شود و این درحالی است که ظرفیت تولید این محصول در این شهر بیش از 2 هزار تن است.
وی میانگین تولید به در هر هکتار را بیش از 6 تن بیان کرد و گفت: محصول تولیدی در گیوی از نظر شکل و طعم متفاوت و درگونه های متفاوت است و این میوه را سرشار از ویتامین و بسیار مقوی است.
مدیر جهاد کشاورزی کوثر به را محصول استراتژیک شهرستان کوثر بیان کرد و از توسعه مکانیزه باغات به کوثر و تبدیل کشت سنتی و معیشتی به تولید تجاری و مدرن خبرداد.
شعبانی گفت: باغات محصول به شهر گیوی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ و محصول این شهر به استان های اطراف، تهران و حتی اصفهان بصورت ویژه عرضه می شود.
وی گفت: حاجی آقاکیشی، ملسی، آجی شیرین و ترش انواع به های گیوی است که دراین میان حاجی آقاکیشی رقم خاص شهر گیوی است که آبدار، ترد و بسیار خوشمزه است و از نظرانبارداری نیزرقم آجی شیرین و برای تهیه مربا نیز رقم به ترش استفاده می شود.
وی افزود: برگ سبز این میوه بصورت جوشانده برای گرفتگی قلب و عروق ،هسته ژله ای آن برای رفع سرفه و میوه فیبر دار آن برای هضم غذا بسیار موثر و مفید است.
انتهای پیام/ ا