به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اين اقدام با بهرهگيري از سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي صورت گرفت و كرباسيان رئيس كل گمرك ايران در اين نشست با بهرهگيري از گزارشهاي آنلاين اين سامانه به ارزيابي عملكرد گمركات پرداخت و مشكلات و مسائل مرتبط با رويههاي گمرگي گمركات سراسر كشور را با كمك سامانههاي هوشمند تبيين و درخصوص هر يك از موارد مطرح شده راهكارهايي بيان داشت.
بنابراين گزارش، مهمترين نكته در اين خصوص، گزارش گيري هوشمند و آنلاين بود كه با كمك سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي كليه مشكلات و مسائل مرتبط رصد شده بود و بدون بهرهگيري از فرآيندهاي دستي و تنها در مدت دو ساعت مشكلات و كاركردهاي هر يك از رويههاي گمركي در گمركات اجرايي احصا و توسط رئيس كل گمرك ايران در اين نشست تبيين شد.
برنامههاي گمرك با ورود به شرايط پسا تحريم چيست؟
كرباسيان رئيس كل گمرك ايران در ادامه اين نشست گفت: ما بايد گمرك را براي حضور فعال و تاثيرگذار در دوران پساتحريم آماده كنيم. وي در ادامه اين نشست به تشريح برنامههاي گمرك با ورود به شرايط پساتحريم پرداخت و گفت: تبادل اسناد بانكي به صورت الكترونيك و بازرسي كالا در مبدا از جمله برنامههاي گمرك پس از ورود به شرايط پسا تحريم است.
وي افزود: برنامه ما اين است كه سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي از بستر كامپيوتر به موبايل برود تا تجار و بازرگانان بتوانند تشريفات گمركي خود را راحتتر انجام دهند . كرباسيان اخذ ارزش كالاها از كشور مبدا با استفاده از گواهي مبدا همان كشورها را از ديگر برنامههاي گمرك با ورود به شرايط پساتحريم عنوان نمود و گفت: در اين دوران ديگر بايد دربحث ارزشگذاري از فروشنده اصلي و بينالمللي ارزش واقعي كالا را بگيريم، همچنين بحث دريافت اطلاعات و گواهي مبداء نيز از ديگر اقداماتي است كه در دوران پساتحريم صورت خواهد گرفت.
رئيس كل گمرك ايران همچنين ارتباطات گسترده با گمركات دنيا جهت مقرراتزدايي به منظور توسعه و تسهيل مبادلات را از ديگر برنامههاي گمرك عنوان نمود و گفت: برنامه ايجاد پنجره واحد مشترك مرزي با كشورهاي همسايه با ورود به اين شرايط افزايش خواهد يافت.
تاكيد بر ضرورت اجراي مديريت ريسك و هوش تجاري
رييس كل گمرك ايران در ادامه نشست تخصصي مديران ستادي و اجرايي گمركات سراسر كشور گفت: ما امروز در شرايطي هستيم كه ديگر بايد مديريت ريسك و هوش تجاري را به صورت اجرايي در بياريم چون كار سامانه جامع امور گمركي و ريشهيابي مشكلات آن تمام شده است.
كرباسيان درخصوص مراحل اجراي پنجره واحد تجارت فرامرزي اظهار داشت : در راستاي اجرايي كردن پنجره واحد تجارت فرامرزي مشكل قانوني نداريم و قانون رفع موانع توليد در مجلس تصويب شده و وظيفه اجراي آن برعهده گمرك گذاشته شده است.
رئيس كل گمرك در اين نشست درخصوص تاثير سامانه جامع امور گمركي بر تجارت فرامرزي گفت: امروز منبع اين موضوع افتخار ميكنم كه رئيسجمهور در بين ايرانيان مقيم آمريكا كاهش زمان ترخيص كالا از گمرك را يكي از اقداماتي ميداند كه توانسته است در بهبود اقتصاد نقش بهسزايي را داشته باشد.
رئيسكل گمرك ايران تاكيد كرد: كشفيات گمرك در اين مدت نيز رشد قابل توجهي داشته است وما بهوسيله دستگاههاي X-RAY خود موفق به كشف مقادير قابلتوجهي پيشسازهاي مواد مخدر شدهايم كه آخرين مقدار آن كشف 70 تن پيشساز مواد مخدراست. همچنين در كشف ديگري با كمك دفتر نظارت بر ترانزیت گمرك محموله 15 ميليارد توماني در يكي از انبارهاي اطراف تهران كه كالاي قاچاق بهصورت ترانزيت در حال حركت بود با كمك گمرك كشف شده است.
كرباسيان در اين نشست اصليترين چالش در گمرك را واردات دانست و گفت: امروزه شاهد آن هستيم كه با صدور كارتهاي بازرگاني يكبار مصرف حجم عظيمي از كالا وارد كشور ميشود.
واردكننده ميلياردی، بیسواد از آب درآمد!
نشست تخصصي مديران اجرايي گمركات سراسر كشور كه با حضور دكتر كرباسيان رئيس كل گمرك ايران برگزار شد يك حاشيه هم داشت. در اين نشست از يك واردكننده ميلياردي دعوت شده بود تا در رابطه با نحوه تجارت خود توضيحاتي بدهد. وي گفت: اهل يكي از روستاهاي ايلام هستم، بيسوادم ،به لحاظ مالي چيزي ندارم و كارت بازرگاني دريافت كردهام كه آنها كار كنند!
اين شخص كه از سوي دفتر بازرسي و مديريت عملكرد گمرك به اين نشست دعوت شده بود در ادامه به اين موضوع اشاره كرد كه براي يك لقمه نان و با واسطه اين كار را انجام داده است و اصلا نمي داند كه چه مقداري واردات و چه كالاهايي با اين كارت انجام شده است!
بنابراين گزارش، عملكرد اين فرد در نشست ياد شده با استفاده از اطلاعات سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي رصد شد و گزارشات دريافتي نشان داد كه وي در مدت 6 ماه به ميزان 82 ميليارد تومان واردات به كشور داشته و يك هزار و 250 اظهارنامه وارداتي به نام كارت بازرگاني وي به گمركات سراسر كشور اظهار شده است.
همچنين مشخص شد كه وي به 25 نفر جهت ترخيص كالاهايش وكالت داده كه عمده واردات او لوازم يدكي، مواد غذايي، لوازم آرايشي و لوازم التحرير بوده است. كرباسيان رييس كل گمرك ايران با اشاره به وضعيت اين فرد گفت: اين فقط يك نمونه از مشكلاتي است كه گمرك با صدور كارتهاي بازرگاني يكبار مصرف با آن مواجه است.
انتهای پیام/