به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج غلام محمد زارعی افزود: این اعتبار برای آبرسانی به مادوان، سرابتاوه،بلهزار، مهریان و سایر نقاط حاشیه شهر یاسوج از محل اعتبارات ماده 180 مناطق محروم در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: مهاجرت روستاییان به شهرها و ارزان بودن قیمت زمین های اطراف شهرها از مهمترین دلایل گسترش حاشیه نشینی در اطراف یاسوج است.
وی دشواری خدمات رسانی به ساکنان این مناطق که خارج از حریم شهرها و روستاها هستند و نازیبایی چهره مرکز استان را از مهمترین مشکلات حاشیه نشینی دانست .
به گفته کارشناسان بازنگری طرح های تفضیلی شهرهای بزرگ، نظارت بیشتر بر روند ساخت و ساز با همکاری بنیاد مسکن، بخشداری ها، دهیاری ها و شهرداری ها از سوی دستگاه های اجرایی و اخذ مجوز برای ساخت و ساز از سوی مردم از راهکارهای کاهش این پدیده اجتماعی است.
این کارشناسان با اشاره به این که طرح های تفضیلی شهرها در فواصل زمانی 10 ساله نیازمند بازنگری است معتقدند اسکان 60 هزار نفر در مناطق مادوان،سرابتاوه،بلهزار و مهریان و سایر مناطق اطراف شهر یاسوج نشانگر لزوم تلاش برای مبارزه با این پدیده است.
آنها قدیمی بودن قانون شهرداری ها (نزدیک به نیم قرن) باعث وجود خلاء قانونی برای تخریب یا برخورد جدی با کسانی شده است که بدون پروانه ساخت و ساز یا بیش از اخذ پروانه اقدام به ساخت و ساز می کند، شده است.
بر اساس آمار هرماه بیش از 100نفر به جمعیت مناطق حاشیه ای شهر یاسوج افزوده می شود.
برخی روستاهای اقماری یاسوج از سال 1385 تاکنون با توسعه ساخت و ساز بدون زیرساخت های مورد نیاز هم اکنون بیشتر از شهرهای کوچک کهگیلویه و بویراحمد جمعیت دارند.
یاسوج؛ مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که کمتر از نیم قرن پیشینه شهر شدن دارد براساس سرشماری نفوس و مسکن 1390 بیش از 108 هزار نفر جمعیت دارد.
کهگیلویه و بویراحمد براساس سرشماری نفوس و مسکن 1390 بیش از 650 هزار نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام/ز