به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حکایت آبلیموهای تقلبی که اخیراً در شهر زیاد به گوش میرسد یکی از اشکال تولید مواد غذایی غیر استاندارد و یکی از کانالهای خطر ساز در تهدید سلامتی مردم است.
تنور تولید کنندگان فرصت طلب همیشه گرم بوده و به فصل برداشت و غیر برداشت هم ربطی ندارد اما این روزها سازمان استاندارد از تقلب برخی برندها که با سلامت جامعه بازی میکنند پرده برداری کرده و نام 14 برند آبلیمو تقلبی را روز گذشته اعلام کرده که مشخص نبود چند سال یا چند ماهی سر سفره مردم بودند.
در میان این برندها نامهایی همچون: هم نوش، رازمتی، زیبنده، ترشمزه، سپنتا، بهینه، نوش، هربود، میگلی، خزر، ناجی، چینود، حاسب، دست چین به چشم میخورد.
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ اکثر فروشندگان در این خصوص اظهار بی اطلاعی کرده و عمده فروشان یا کارخانههای تولید کننده رامقصر اصلی میدانستند.
این در حالی است که، هر از چندگاهی از سوی رسانههای مختلف محصولات مغایر با استانداردهای غذایی اعلام میشود.
درهمین خصوص پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه تا به حال 4 بار استاندارد آبلیمو تغییر داده شده، گفت: علی رغم اینکه در این تغییرات هر بار سختگیری بیشتری اعمال شده، افراد متخلف نیز پس از مدتی راه گریز از کنترلها را مییابند و ما نیز ناچار به تغییر مجدد استانداردها هستیم.
وی افزود: مردم باید به استانداردهایی که از سوی این سازمان اعلام میشود اعتماد کنند.
این در حالی است که، با وجودنظارت بازرسان و هشدارها باز هم در سطح بازار این آبلیموهای غیر استاندارد که اکثرشان از مواد شیمیایی مضر مانند آب کاه، اسید سولفوریک، گوگرد و رنگ تولید شده به چشم میخورند
از این رو بر مردم واجب است هوشیارانه در انتخاب برندهای استاندارد مواد غذایی دقت لازم را برای حفظ سلامتیشان به کار ببرند و هشدارهای سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو و وزارت بهداشت را جدی بگیرند.
با وجود همه اخطارهای داده شده هم به مصرف کنند و هم کسبه در نهایت فرصتی چند روزه برای جمع آوری این آبلیمو ها داده شده که با توجه به سابقه برخی سودجویان باید منتظر باشیم تا این آبلیمو ها با اسامی جدید اما با ماهیت تقلبی وارد بازار شوند.
برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید انتهای پیام/