به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ امین صابری نیا در «همایش ملی روز جهانی کاهش خطر بلایا» که صبح امروز در تالار ابن سینا دانشکده بهداشت دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان این که خطر بلایا قابل کاهش نیست، اظهار کرد: اما با افزایش آگاهی عمومی می توان شدت آسیب پذیری را کاهش داد. بدین منظور باید نه با زبان آکادمیک بلکه با زبان بومی خطر بلایا را برای مردم تشریح کرد، همچنین نباید نگران بود اگر این خطرات را برای مردم توضیح دهیم چه اتفاقی می افتد.
وی با تاکید بر این که باید به مردم اعتماد کرد، گفت: تمام دانشگاه ها در حیطه سرزمینی خود از مخاطرات محیط پیرامون خود آگاهند. اما آیا دانشگاه های ما مردم را از این مخاطرات آگاه کرده اند؟ این در حالی است که مردم بیش از این که در مورد آسیب های ناشی از اجتماع صحبت کنند وقت خود را به صحبت در حیطه مسائل سیاسی می گذرانند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور با اشاره به نمره گذاری ایمنی سازه های بیمارستانی توسط وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این امر توسط وزارت بهداشت انجام می شود تا مسئولان متوجه شوند برای زمان وقوع خطر باید نمره این سازه ها، رو به بهبود حرکت کند.
صابری نیا با انتقاد نسبت به این که دستگاه های اطلاع رسان همانند صدا و سیما وقت اندکی را برای اطلاع رسانی در حوزه کاهش خطرات ناشی از بلایا اختصاص می دهند، عنوان کرد: این در حالی است که ما به تعاریف بومی در حوزه بهداشت و درمان و نیز مقابله با مخاطرات نیاز داریم. اما تاکید می کنم تمام این بایدها زمانی محقق می شود که به مردم اعتما کنیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در پایان با بیان این که از 42 بلیه موجود در جهان 32 مورد آن در ایران وجود دارد، اظهار کرد: 32 بلا هر ساله در کمین ما است اما تنها از سیل، زلزله و خشکسالی سخن می گوییم. این در حالی است که باید تمام آنها را اولویت بندی کرد و برای آنها برنامه ریزی انجام داد.
انتهای پیام/