به گزارش حوزه
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت محمدباقر نوبخت عصر سه شنبه در حاشیه دیدار با وزیر امور خارجه ژاپن در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درخصوص مناسبت های همکاری ایران و ژاپن، افزود: از آنجا که از مدتی قبل فعالیت هایی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در دولت ایجاد و بر پیگیری این فعالیت ها تاکید شد و چون به دنبال افزایش تولید و توسعه صادرات غینفتی هستیم نیاز به سرمایه گذاری مشترک داریم.
وی اضافه کرد: همچنین دانش روز و فناوری های نوینی که امروز بازارهای جهان به آن نیاز دارند را لازم داریم، ضمن آنکه باید سهم ایران در بازارهای جهانی که اکنون به حداقل رسیده، افزایش یابد.
وی ادامه داد: همواره تاکید شده ایران نیازمند سرمایه گذاری مشترک است تا از فناوری و دانش روز شرکت ها بهره گیری کند و بازار مناسبی هم برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم شود، به همین جهت در بین دولت های خارجی و هیات های بلندپایه ای که به ایران سفر می کنند آنهایی که می توانند سه مولفه سرمایه گذاری مستقیم، واردات تکنولوژی روز و ایجاد بازار برای صادرات کالاهای ایرانی را فراهم کنند، انتخاب می کنیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: شرکت های ژاپنی اعلام آمادگی کردند که در شرایط پساتحریم با ایران همکاری کنند و از این امتیاز برخوردارند که نوعا دولت ژاپن در حافظه تاریخی ایرانیان نسبت به برخی از کشورها جایگاه بهتری را دارد و شرکت های ژاپنی هم در عرصه های مختلف این توانایی را دارند که بتوانند شریک اقتصادی مناسبی برای شرکت های ایرانی باشند.
نوبخت تصریح کرد: به همین جهت این موارد به شرکت های ژاپنی گفته شد که ایران بازار 80 میلیونی برای صادرات کشورهای خارجی نیست بلکه ایران کارگاه بزرگی برای تولید کالاهای با ارزش از سوی شرکت های مختلف در قالب سرمایه گذاری مشترک همراه با دانش روز باشد تا بتوانیم صادراتی را در سایر کشورها داشته باشیم.
نوبخت از استقبال شرکت های ژاپنی برای سرمایه گذاری مستقیم در ایران خبر داد و گفت: این شرکت ها می توانند با توجه به مزیت های فراوانی که در ایران وجود دارد همانند نیروی انسانی تحصیلکرده بخش تکمیلی و حرفه ای را در کار تخصصی تکمیل کنند و در شرکت ها و واحدهای تولیدی که در ایران با سرمایه گذاری مستقیم و مشترک بین ایران و ژاپن صورت می گیرد، فعالیت نمایند، تا ما بتوانیم کالاهای باکیفیت و قیمت مناسب تولید و صادر کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پاسخ به این پرسش که آیا زمان دقیقی برای اجرای همکاری دو کشور می توان اعلام کرد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه مجلس امروز تصمیم تاریخی خود را درخصوص برجام گرفت، این تصمیم ظرف روزهای آینده به شورای نگهبان برای دریافت نظر ارائه می شود و می توانیم از هفته آینده یا روزهای آینده کار اجرایی برجام را شروع کنیم.
وی تصریح کرد: آماده ایم به محض اجرای برجام تحریم هایی که برطرف می شود، براساس برنامه پساتحریم فعالیت ها را با شرکت های دیگر در زمینه های مذکور آغاز می کنیم البته سرمایه گذاری مشترک فرآیندی دارد و شرکت های داخلی باید با شرکت های خارجی مذاکراتی را داشته باشند اما به جهت ماموریتی که به سازمان مدیریت و برنامه ریزی سپرده شد که رصد توسعه کشور را انجام دهد لذا کمیته ویژه ای ایجاد شد تا شرکت های خارجی که علاقه مند به همکاری هستند با قبول شرایط ایران اگر به موانعی برخورد کردند از طریق سفارت مربوطه این کمیته نظارتی را مطلع کنند و در اسرع وقت نسبت به رفع موانع سرمایه گذاری اقدام کنند. به محض اینکه از روزهای آینده برجام اجرایی شود همکاری با شرکت های مختلف آغاز می شود و اشتیاق فراوانی در این شرکت ها وجود دارد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه برخی از منتقدان می گویند نحوه تخصیص اعتبارات عمرانی باعث رکود شده، چیست، اظهار داشت: هرچند منابع و دریافتی ها در 6 ماه گذشته نسبت به پیش بینی ها و حتی نسبت به سال گذشته به دلیل کاهش قیمت نفت کمتر بوده اما تخصیص منابع به گونه ای انجام شده که با وجود منابع و دریافتی کمتر نسبت به سال گذشته پرداختی ها در طرح های عمرانی بیشتر از سال گذشته بوده است.
وی از برگزاری جلسه ویژه ای برای توضیح جزییات برنامه کوتاه مدت اقتصادی دولت در روز شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: یکی از عوامل محرک برای خروج از رکود در شرایط فعلی اعتبارات عمرانی است که در طرح های مختلف سرمایه گذاری کرده ایم.
انتهای پیام/