به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، شاخص قیمت مصرف کننده چین در سپتامبر 1.6 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد که کمتر از نرخ 1.8 درصد مورد پیش بینی تحلیلگران و همچنین کمتر از نرخ دو درصد در ماه اوت بود. بازارهای سهام آسیایی در واکنش به این گزارش که منعکس کننده فشارهای تورم منفی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است، روز جاری به روند کاهشی روز سه شنبه ادامه دادند.
اقتصاددانان شرکت نومورا پیش بینی کردند با توجه به دورنمای رشد ضعیف چین، تدابیر محرک مالی و سیاست تسهیل مقداری پول دولت مرکزی این کشور ادامه خواهد یافت.
شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن 0.8 درصد افت کرد در حالیکه شاخص نیککی 225 ژاپن 1.8 درصد از ارزش خود را از دست داد.
بازارهای سهام چینی هم در سطح پایینتری ایستادند. شاخص سی اس آی 300 و شاخص شانگهای کامپوزیت هر یک 0.6 درصد کاهش داشتند. بازار سهام استرالیا هم در پی آمارهای اقتصادی چین به روند نزولی ادامه داد و اس اند پی/ای اس ایکس 200 سیدنی 0.5 درصد افت کرد که بازتاب اهمیت چین به عنوان شریک تجاری اصلی استرالیاست.
شاخص استاکس اروپا 600 در ابتدای معاملات 0.8 درصد افت و کاهش روز گذشته خود را عمیقتر کرد.
در وال استریت، بازارهای سهام روز سه شنبه افت کردند. شاخص استاندارد اند پورز 500 که در ابتدا به بالاترین سطح در هفت هفته گذشته صعود کرد، تا پایان روز 0.7 درصد کاهش یافت و به 2003.69 واحد رسید. داوجونز اینداستریال اوریج با 0.3 درصد کاهش، در کانال 17081.89 واحد ایستاد و نزدیک کامپوزیت با 0.9 درصد کاهش، به 4796.61 واحد رسید.
بازارهای سهام جهان در سه ماهه ژوییه تا سپتامبر تحت تاثیر هراس از پیامدهای کندی اقتصاد چین و همچنین احتمال افزایش نرخهای بهره در آمریکا، بدترین سه ماهه خود در چهار سال گذشته را تجربه کردند اما پس از اینکه بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد ممکن است برای افزایش نرخهای بهره در سال جاری دست نگه دارد، در هفتههای اخیر رونق پیدا کردند با این همه دلیل اصلی تردید بانک مرکزی آمریکا، سرمایه گذاران را نیز نگران نگه داشته است. سیاستگذاران مالی آمریکا نگران هستند که کندی اقتصاد جهانی ممکن است دورنمای اقتصاد آمریکا را در معرض تهدید قرار دهد.
بانک مرکزی آمریکا پیش از پایان سال 2015 دو نشست یکی در روزهای 27 و 28 اکتبر و یکی در روزهای 15 و 16 دسامبر برگزار خواهد کرد در حالیکه اکنون انتظار افزایش نرخها در سال جاری کمتر شده است.
بازده اوراق 10 ساله خزانه آمریکا در معاملات آسیایی به 2.038 درصد در مقایسه با 2.055 درصد در روز سه شنبه کاهش یافت.
قیمت نفت ثابت ماند اما در پی هشدار سازمان انرژی بین المللی درباره اشباع عرضه بازار تا سال آینده، تحت فشار قرار گرفت.
نفت برنت پس از کاهش 1.24 درصدی در معاملات قبلی، در 49.25 دلار در هر بشکه ثابت بود در حالیکه نفت خام آمریکا پس از کاهش 0.9 درصدی در شب گذشته، حدود 0.1 درصد افزایش یافت و به 46.70 دلار در هر بشکه رسید.
ضعیف شدن دلار هم برای پشتیبانی از قیمت کالاها کمک چندانی نکرد. شاخص دلار که ارز آمریکا را در برابر سبدی از شش ارز بزرگ نشان میدهد، روز جاری حدود 0.1 درصد کاهش یافت و به 94.662 واحد رسید.
دلار حدود 0.2 درصد در برابر ین کاهش داشت و 119.54 ین معامله شد در حالیکه ارزش یورو در برابر دلار حدود 0.2 درصد افزایش یافت و به 1.1394 دلار رسید.
منبع:ایسنا
انتهای پیام