رئیس انجمن علمی راینولوژی از شیوع اختلالات خواب در برخی مشاغل و حوادث ناشی از آن در کشور خبرداد.

دکتر بیژن نقیب زاده رئیس انجمن علمی راینولوژی و متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اختلالات خواب بیان کرد: بحث اختلال خواب بخصوص در بین برخی مشاغل بسیار مهم است، یکی از مشاغلی که با توجه به ضروریات شغلی و اقتصادی به اجبار در طول شب نیز به فعالیت می‌پردازند رانندگان حرفه‌ای بخصوص رانندگان کامیون و اتوبوس می‌باشند و به نظر می‌رسد که با توجه به احتمال محرومیت از خواب و خستگی بیش از حد احتمال اشتباه و وقوع تصادف در آنان بالا باشد.

وی افزود: وجود اختلالات خواب می‌تواند بروز حوادث رانندگی مرتبط با خواب‌آلودگی را افزایش دهد. اکثریت افراد جامعه از وجود اختلال خواب در خود آگاه نیستند و تعداد زیادی از افراد با اختلال خواب تشخیص داده نشده باقی می‌مانند.

دکتر نقیب زاده اظهار داشت: با توجه به حساسیت شغل رانندگی و مسئله اختلال خواب در بروز تصادفات شدید رانندگی به نظر می‌رسد که بررسی وضعیت خواب رانندگان حرفه‌ای از اهمیت به سزایی برخوردار باشد.

این متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: در افراد سیگاری ترکیبی از آرام بخش ها و تجویز دوزهای پایین نیکوتین برای رخوت‌‌زایی ممکن است، سبب تسهیل خواب شود ولی مقادیر بالای نیکوتین ممکن است باعث اختلال خواب و شیوع هرچه بیشتر آن شود.افراد سیگاری نوعا کمتر از غیر سیگاری ها می‌خوابند، ترک نیکوتین ممکن است سبب خواب آلودگی یا برانگیختگی شود همچنین بیماری های زمینه ای مثل ‌پرکاری یا کم کاری تیروئید و دیابت نیز این اختلال را ایجاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: شیوع اختلالات خواب در بین گروه رانندگان یک علامت هشدار دهنده است که باید توجه بیشتری شود، به علاوه زمان خواب کافی در حیطه بهداشت حرفه‌ای رانندگان عامل بسیار مهمی است که در جلوگیری از جراحات ناشی ار تصادفات نیاز به توجه بیشتری دارد.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار