به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، پیش از این تصور بر این بود که آنتی اکسیدانها میتوانند سلولها را سالم نگه دارند. به همین خاطر است که میلیونها نفر از مردم مکملهایی همچون ویتامین E و بتاکاروتن را مشتاقانه مصرف میکنند. اما اخیرا نتایج یک پژوهش جدید نشان داده که بر خلاف تصور، این مکملها در حقیقت اثرات مخربی بر یک بیماری خطرناک یعنی سرطان دارند.
محققان با تحقیق بر روی موشها نشان دادند که آنتی اکسیدانها میتوانند سلولها را به نحوی تغییر دهند که انتقال ملانومای بدخیم -که خطرناکترین نوع سرطان پوست است- تحریک شده و این سلولهای سرطانی به بخشهای مختلف بدن منتقل شوند. پیشرفت این بیماری آن را بسیار مرگبارتر میکند. تحقیقات پیشین بر روی مکملهای آنتیاکسیدانی نشان داده بود که این مواد میتوانند موجب افزایش رشد سرطان در بدن شوند.
یکی از این مطالعات گسترده نشان داده بود دوزهای بسیاربالا از آنتیاکسیدانی همچون بتاکاروتن، خطر سرطان ریه را در مردان سیگاری به میزان 18 درصد افزایش میدهد. پژوهش دیگری نیز نشان داد که دوزهای بالا از بتاکاروتن و رتیول -یکی از انواع ویتامین A - خطر ابتلا به سرطان را در مردان سیگاری و کارگرانی که در معرض آزبست قرار گرفتهاند، 28 درصد افزایش میدهد.
تحقیق جدید نیز با مطالعه 35 هزار و 500 مرد بالای 50 سال نشان داد که دوزهای بالای ویتامین E، خطر سرطان پروستات را 17 درصد افزایش میدهد. این یافتهها محققان را با معما مواجه کرده است، زیرا باور مرسوم این است که آنتیآکسیدانها به دلیل خنثی کردن آسیبهای سلولی و رادیکالهای آزادی که موجب سرطان میشوند، خطر سرطان را کاهش میدهند.
اکنون دانشمندان بر این باورند که مقادیر بالای آنتیاکسیدان در بدن علاوه بر سلولهای بدن، سلولهای سرطانی را هم از آسیب رادیکالهای آزاد در امان نگه میدارد. دادههای کافی وجود دارد که نشان میدهد آنتیاکسیدانها درست به همان روشی که به سلولهای معمولی کمک می کنند، از سلولهای خطرناک سرطانی محافظت به عمل میآورند. وقتی بدن مقادیر بالایی آنتیاکسیدان دریافت میکند سلولهای سرطانی این مکملها را دریافت و ذخیره کرده و توانایی زنده ماندن را در خود افزایش میدهند.
منبع: ایسنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام/