به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مقام معظم رهبری در نامهای به رئیس جمهور الزامات اجرای توافق برجام را مطرح کردند.
یکی از نکات اقتصادی این نامه به موضوع اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل پرداخته شده و به دولت توصیه شده که مراقبت کامل نسبت به واردات بی رویه پس از برداشته شدن تحریمها داشته باشد.
در این نامه به دولت اعلام شده است، از وارد شدن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا پرهیز کند.
در بخشی از این نامه آمده است: «...رفع تحریمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه جانبـه اقتصاد مقـاومتی میسر نخـواهد شـد.
امید است که مراقبت شود که این مقصود با جدیت تمام دنبال شود و به خصوص به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید که وضعیت پس از برداشته شدن تحریمها، به واردات بیرویه نینجامد و به خصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از امریکا جداً پرهیز شود.»
با نگاهی به آمار گمرک در شش ماه نخست سال میتوان به سادگی دریافت در حال حاضر که هنوز تحریمها رفع نشده است، چه کالاهایی از آمریکا به ایران وارد شده است.
براساس این گزارش، در شش ماه نخست سال جاری 37 میلیون و 270 هزار دلار معادل هزار و 102 میلیارد ریال با وزن بیش از 19 میلیون کیلوگرم کالا از آمریکا به کشور وارد شده است.
در حال حاضر بیشتر کالاهایی که از آمریکا به ایران وارد میشود، واسطهای و سرمایهای بوده و برخی اقلام نیز کالای مصرفی مشاهده میشود.
در این میان کالاهای صنعتی شامل ماشین آلات، قطعات و نیز مکملهای دارویی و انواع ویتامینها و قایق تفریحی قابل ملاحظه است.
هرچند فرمایشات مقام معظم رهبری به پسابرجام و اجرای آن باز میگردد، به دولت گوشزد شده که از وارد کردن هر گونه مواد مصرفی از آمریکا جدا پرهیز شود.
طی روزهای گذشته برخی اخبار از راه اندازی نمایندگی شرکت فستفود آمریکایی (کی اف سی) در تهران حکایت دارد، البته تاکنون نیز ارائه مجوز برای ایجاد شعبه (مک دونالد) در ایران از سوی مسئولان تکذیب شده است.
حال باید منتظر ماند، در راستای اجرای برجام و برداشته شدن تحریمها چه نوع کالاهایی اعم از سرمایهای، واسطهای و مصرفی وارد کشور میشود و دولت در جهت رعایت الزامات بیان شده از سوی رهبر انقلاب اسلامی تا چه میزان به آن پایبند خواهد بود.
منبع: فارس
انتهای پیام/