یک روانشناس گفت: تاوان دروغگویی تنهایی و رسوا شدن است، چون مردم پس از متوجه شدن، ارتباط خود را با شخص دروغگو قطع می‌کنند.

ملیکا بهروش، روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برخی افراد حتی با دانش زیاد و آگاهی از این مطلب که صداقت داشتن مهم بوده و دروغگویی چه معایبی دارد، باز هم از رو راست بودن دوری می‌کنند.

وی تصریح کرد: مشاهده شده افرادی که حقیقت را به دقت نشناخته و باور ندارند که راستی مسیر مشخص‌تر و همکاری را به آن‌ها نشان می‌دهد، از صداقت فاصله می‌گیرند.

بهروش با اشاره به دلایل دروغگویی گفت: افراد گاهی برای حفظ علایق شخصی (منافع)، از روی عادت، برای گول زدن دیگران، دوری از انتقاد دیگران در جمع متوسل به دروغگویی می‌شوند.

وی عنوان کرد: دلیل ایجاد عادت دروغگویی در برخی افراد این است که فرد با هر بار دروغ گفتن تقویت شده مورد پسند طرف مقابل گرفته، بنابراین این کار زشت را تکرار می‌کند. همچنین در خانواده‌هایی که دروغگویی رایج است، این افراد به این کار ناپسند عادت می‌کنند.

این روانشناس اذعان داشت: افرادی که توانمندی‌های خود را نشناخته و اعتماد به نفس یا عزت نفس آن‌ها ضعیف است و یا در خانواده مورد سرزنش قرار گرفته‌اند، از این که در جمع مورد انتقاد قرار گیرند، دلهره داشته و متوسل به دروغگویی می‌شوند.

وی تأکید کرد: بیشترین علت دروغگویی از جانب افرادی صورت می‌گیرد که به خاطر علایق، منافع شخصی، برای نگه داشتن افراد در کنارشان و پیشبرد اهدافشان متوسل به دروغگویی می‌شوند و به اشتباه فکر می‌کنند که همیشه در کارها موفق می‌شوند.

بهروش خاطرنشان کرد: تاوان دروغگویی رسوایی و تنها شدن است، چون مردم بالاخره متوجه دروغ گفتن وی خواهند شد.

وی افزود: انسان هر چقدر صادق باشد و نقش خود را بازی کند، محبوب‌تر و موفق‌تر بوده و ارتباطش با دیگران قوی‌تر می‌شود.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار