به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ سید یوسف کریمی نژاد افزود: در این مدت 19هزار و 500 واحد خون از سوی مردان و 600 واحد دیگر از سوی بانوان کهگیلویه و بویراحمدی اهدا شده است.
وی اظهار کرد: این میزان خون از سوی 12 هزار و 100 اهداکننده مستمر، پنج هزار اهداکننده دارای سابقه و سه هزار اهدا کننده نخستین باری اهدا شد.
معاون فنی اداره کل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مردم نوع دوست این استان از طرح نذر خون از عاشورا تا اربعین استقبال گسترده کرده اند.
کریمی نژاد افزود: از ابتدای محرم تا کنون 266 واحد خون از سوی مردم کهگیلویه و بویراحمد اهدا شده است.
وی بهترین نوع اهدای خون از نظر ارزش برای سلامتی خون و فرد اهداکننده را اهدای خون مستمر دانست.
کریمی نژاد بدون اشاره به آمار بیشترین میزان اهدای خون دراستان را مربوط به Oمثبت دانست و گفت: گروه A مثبت و AB مثبت نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی یادآور شد: از سال 1375 و تاسیس اداره کل انتقال خون در استان میزان موارد اهدا کنندگان مشکوک و مبتلا به بیماری اچ ، آی وی مثبت کمتر از یک دهم درصد بوده است.
وی با اشاره به اهمیت خون و فرآورده های خونی در سلامت و نجات بیماران بویژه بیماران خاص و اورژانسی در بیمارستان ها خواستار فرهنگ سازی و آگاهی بخشی مردم و خانواده ها از سوی رسانه های جمعی نسبت به افزایش میزان اهدای این ماده حیاتی شد.
وی ابراز داشت: از یک کیسه خون سه فرآورده مهم پلاکت، پلاسما و خون قرمز فشرده حاصل می شود که می تواند جان سه فرد را نجات دهد.
وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت های خیره کننده در علوم پزشکی تاکنون جایگزینی برای خون یافت نشده و از سوی دیگر نیاز به این ماده حیاتی به علت افزایش حجم حوادث ترافیکی و گسترش روش های تشخیص درمانی در زمینه بیماران سرطانی و ژنتیکی رو به افزایش است.
وی برخی ذهنیت های منفی بویژه در بین زنان نسبت به بروز و تشدید بیماری های خونی ناشی از اهدای خون را یادآور شد و گفت: تاکنون در هیچ مرجع علمی ، تحقیقاتی و پزشکی موردی در این راستا گزارشی ارایه نکرده است
وی ابراز داشت: شاخص اهدای خون در کشور 27در یک هزار و در استان کهگیلویه وبویراحمد نیز 35 در یک هزار است.
کهگیلویه و بویراحمد با حدود 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
انتهای پیام /س