در ایران زباله‌ها یا در خاک دفن شده یا سوزانده می‌شوند و حتی گاه در طبیعت رها می‌شوند.

سرانجام طلای كثيف در ايران چه می‌شود؟/ تبديل يك فرصت به تهديد با معدوم سازی نادرست زباله
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان روش های معدوم سازی زباله در هر کشور براساس قوانین داخلی آن شکل می گیرد. این مجموعه قوانین، قواعد جداسازی، جمع آوری، نگهداری، جابجایی، حمل ونقل، حوزه مسئولیت ها و ملزومات آموزشی را برای انواع مختلف ضایعات تعیین می کند.

**انواع زباله چيست؟

زباله به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌های انسان و حیوان که معمولاً جامد بوده و به صورت ناخواسته و یا غیر قابل استفاده دور ریخته می‌شوند اطلاق می‌ شود. این تعریف به صورت کلی در برگیرنده همه منابع، انواع طبقه بندی‌ها، ترکیب و خصوصیات مواد زاید بوده و به چهار دسته کلی زباله‌های شهری، زباله‌های صنعتی ، زباله‌های خطرناک و زباله‌های بیمارستانی تقسیم می‌گردند.

**روش هاي دفن زباله در ايران

در ایران زباله‌ها یا در خاک دفن شده یا سوزانده می‌شوند و حتی گاه در طبیعت رها می‌شوند كه البته همه این راه‌ها برای محیط زیست بسیار خطرناک هستند و باعث فرسایش خاک، آلودگی هوا، زشت شدن مناظر طبیعی و همین طور نامناسب کردن محیط برای حیات وحش می‌شوند.

تصمیم نهایی جهت انتخاب نوع و روش انهدام ضایعات باید براساس فاکتورهای مختلفی که سازمان بهداشت جهانی با توجه به وضعیت منطقه ای پیشنهاد می کند، اخذ مي شود كه این فاکتورها شامل قدرت ضدعفونی کنندگی روش ملاحظات بهداشتی و زیست محیطی، کم کردن حجم و وزن ضایعات، ملاحظات ایمنی و بهداشت کار، کمیت ضایعات و ظرفیت سیستم انتخابی، نوع ضایعاتی که با روش انتخابی معدوم می شود، نیازهای زیرساختی، قابل دسترس بودن محلی فن آوری ها و موادمصرفی، نیازهای آموزشی جهت اجراء روش، ملاحظات کار کردن و تعمیرات دستگاه، فضای موجود، محل و حصارهای سایت معدوم سازی ضایعات، سرمایه و مخارج کار دستگاه، پذیرش اجتماعی و نیازهای قانونی است."

**زباله و تاثير آن در اقتصاد كشور

سال ها پيش زماني كه برخي از كارشناسان محيط زيست براي اولين بار زباله ها را به عنوان طلاي كثيف نام بردند تصور اين كه زباله بتواند در چرخه اقتصاد ملي كشورها به عنوان يك منبع توليد درآمد و اشتغال نقش تعيين كننده داشته باشد براي مردم سخت بود اما رفته رفته و با گذر زمان زباله به عنوان يك منبع درآمد و اشتغال محسوب شد و حتي در بسياري از كشورهاي دنيا ارزش واقعي زباله شناخته شده است و شيوه هاي گوناگوني براي بازيابي  و استفاده چندباره از زباله ها مورد استفاده قرار مي گيرد.

درحال حاظر در چين و كشورهاي شرق آسيا كارخانه هاي بزرگ بازيافت وجود دارد كه اين كارخانه ها با احيا پسماندها مواد خام لازم براي واحدهاي توليدي در بازارجهاني را فراهم مي كنند.

اما متاسفانه در ايران هرچند بازيافت زباله از سال ها قبل مطرح بود اما تاكنون به صورت جدي به عنوان يك فعاليت ضروري و اقتصادي به آن توجه نشده است به همين دليل زباله هايي كه براي ديگران منبع توليد و اشتغال به حساب مي آيد براي ما به عنوان يك منبع آلوده كننده محيط به شمار مي آيد و براي خلاص شدن از اثر آن و دفن كردنش در منطقه كهريزك تهران هرساله ميليون ها تومان هزينه  مي شود البته اين تراژدي به همين جا ختم نمي شود چرا كه برخورد نامناسب با پسماندها سبب شده كه محيط زيست بسيار آلوده شود و هرسال براي جبران خسارت ميليون ها تومان ديگر صرف پاكسازي اين آلودگي ها كنيم و اين يعني فاجعه اي بزرگ در چرخه ي معدوم سازي زباله ها در كشور چرا كه يك فرصت را به يك تهديد بسيار بزرگ براي كشور تبديل كرده ايم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۲۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۴
ایجاد باجه های مخصوص در شهرداریها برای بازیافت کاغذ باطله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۴
ایجاد باجه های مخصوص در شهرداریها برای بازیافت کاغذ باطله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۴
بدانیم حضورمتخصصین باتجربه راهگشااست سوداگری وبی تدبیری مشهوداست