به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعلی حسینی اظهارکرد: یکی از دلایل گرفتگی عضلات بعد از تمرین، نداشتن ورزش مرتب و معمول است که در طول روز باید توسط فرد انجام شود که شایعترین این گرفتگی، دردهایی است که فرد بعد از تمرین دچار آن میشود.
وی ادامه داد: عامل دومی که ممکن است منجر به گرفتگی و درد عضلات پس از ورزش شود، عدم آمادگی شخص است که در آن فرد به دلیل عدم انعطافپذیری و استقامت لازم در انجام تمرینات ورزشی، دچار تنشها، انقباضات و اسپاسمهای شدید عضلانی میشود.
عضو هیات پزشکی ورزشی خوزستان افزود: علل سومی نیز وجود دارد که فرد در مواجهه با آنها باید به پزشک متخصص و معتمد و یا ارتوپد مراجعه کند. این عوامل، دردها و پارگیهای عضلانی، پارگیهای تاندونی و رباطی هستند که خارج از دو مقوله قبلی و گرفتگیهای معمولی است که برای ورزشکار بوجود میآید.
وی بیان کرد: اولین نشانه گرفتگی عضلات در ورزشکاران و افراد پس از تمرینات ورزشی، درد ملسی است که به وجود میآید و انقباضات شدید عضلانی وی اجازه برخی فعالیتها مثل نشستن، برخاستن و خوابیدن را به فرد نمیدهد.
این کارشناس حرکات اصلاحی در مورد راههای کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش، گفت: این دردهای عضلانی، روشهای ساده درمانی دارند که در طول روز و هفته فرد میتواند در منزل آنها را انجام دهد.
وی افزود: یکی از راهها این است که ورزش فرد به ورزش روزانه و معمول تبدیل شود؛ یعنی اینکه فرد روزانه با سرعت بسیار کم و مطمئن ورزش کند و از تمرینات بسیار سنگین، سرعتی و انفجاری خودداری کند. بنابراین بهترین راه این است که فرد تمرینات را به صورت سبک و روزانه آغاز کند که این تمرینات باعث گرفتگیهای عضلانی شدید نشود.
حسینی اظهار کرد: راه دیگر، استفاده از یخدرمانی است. توصیه میشود در موارد دردهای عضلانی بهخصوص اسپاسمهای شدید، پس از شروع گرفتگی و درد، تعدادی قالب یخ درون کیسهای ریخته شود و تا 72 ساعت روزانه 20 دقیقه در موضعی که دچار گرفتگی است، مانند عضلات ساق پا، گردن و یا هر جای دیگر قرار دهد و این کار را دو تا سه بار به مدت هر بار 20 دقیقه انجام دهد. این کار باعث میشود، درد و ورم ناحیه کاهش یابد.
وی ادامه داد: پس از گذشت این 72 ساعت، فرد میتواند عملیات گرما درمانی را آغاز کند. به این معنا که پس از پایان سه روز، از روش کمپرس یا دوش آب گرم و سونا و جکوزی استفاده کند تا درد را التیام بخشد.
عضو هیات پزشکی ورزشی خوزستان با اشاره به راه سوم کاهش این نوع دردها، عنوان کرد: راهکار سوم، داروهای ضد درد و آرامبخش هستند. داروهایی مثل آسپرین، استامینوفن، بروفن و ... از جمله داروهایی هستند که میزان گرفتگی عضلات را کاهش میدهند که البته مصرف تمام این داروها باید با تجویز و مشورت پزشک باشد.
وی افزود: افراد همچنین میتوانند قبل از تمرین از پمادهای گرمکننده مانند پیروکسیکام که داروهای گرمکننده بافت عضلانی هستند، استفاده کنند. شخص در اولین جلسه تمرینی پس از گرفتگی عضلانی، باید بتواند خوب گرم کند و گرفتگی بافت را به حداقل برساند که راه این امر استفاده از داروها و پمادهایی از این قبیل است.
حسینی با بیان اینکه راهکار چهارمی نیز جهت این امر وجود دارد که کمتر متداول است، اظهار کرد: این راهکار استفاده از تجهیزات پزشکی و موضعبندیهای طبی است که جهت گرفتگی است و در مواقع خیلی ضروری و شدید با مشورت پزشک میتوان از آنها استفاده کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از کافئین قبل از تمرینات ورزشی از درد جلوگیری میکند؟ گفت: در کل خاصیت کافئین باعث شادابی و نشاط میشود و در ورزشهایی که به تمرکز نیاز دارند، نباید این ماده را استفاده کرد.
عضو هیات پزشکی ورزشی خوزستان افزود: از آن جا که کافئین باعث شادابی و نشاط میشود و خستگی را به تاخیر میاندازد و باعث بالا بردن استقامت بدن میشود، افراد از این ماده استفاده میکنند ولی در مجموع جهت رفع گرفتگی بهصورت قطعی، نمیتوان روی این ماده حساب و تمرکز کرد.
وی خاطرنشانکرد: با این حال موادی مانند ویتامین "C" (اسیداسکوربیک) میتوانند به این امر کمک کنند چرا که برخی گرفتگیها ناشی از عدم آمادگی و تولید اسیدلاکتیک در بدن است و ویتامین "C" نیز میتواند اسیدلاکتیک بدن را به حداقل برساند. بنابراین به افراد توصیه میشود که در چنین مواردی از شربت آبلیمو، پرتقال یا کیوی که دارای ویتامین "C" هستند، استفاده کنند چرا که در کاهش دردهای عضلانی نقش موثری دارند.
منبع:ایسنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام