دکتر سینا کوثری متخصص داخلی، غدد و متابولیسم در گفتگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص افزایش هورمونهای مردانه در زنان گفت: هورمونهای مردانه که مهمترین آنها تستسرون و دی هیدرواپی اندرتسون سولفات هستند، اغلب در بافت های چربی و همچنین در تخمدانها جمع می شوند.
بالا رفتن این هورمونها بیش از حد معمول باعث بروز مشکلاتی از قبیل افزایش موهای زاید بر روی صورت و بدن و همچنین الگوی ریزش موی مردانه در زنان نمیشود.
دکتر کوثری در خصوص علل افزایش این هورمونها در بدن عنوان کرد: افزایش وزن در زنان یکی از مهمترین عوامل ایجاد این اختلال است و همچنین کمتحرکی، استرس، رژیمهای غذایی پر کالری و بالا رفتن مقاومت انسولین در بدن باعث ذخیرهی این هورمونها در بافت های چربی بدن شده و در طولانی مدت باعث ایجاد اختلال در میزان هورمونهای مردانه میشود و افزایش بیش از حد هورمونهای مردانه در زنان خطر ناباروری را به همراه دارد.
دکتر کوثری درخصوص روشهای تشخیص این اختلال هورمونی که به سندرم تخمدان پلی تکنیک نیز معروف است. عنوان کرد: درسالهای گذشته از طریق معاینه و سونوگرافی از تخمدانها این بیماری تشخیص داده میشد، اما امروز میتوان از طریق تستهای بیوشیمیایی و هورمونی در آزمایشگاههای تشخیص طبی این اختلال هورمونی را شناسایی کرد.
وی ضمن تاکید بر طولانی بودن دوره درمان این بیماری افزود: با تجویز داروهایی در جهت کنترل عادت ماهانه و همچنین کنترل انسولین خون و داروهایی که مانع عملکرد بیش از حد معمول هورمونهای مردانه نمی شوند میتوان این اختلال را کنترل و درمان کرد.
ارتباط
انتهای پیام/