به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این نامه که روز گذشته در روزنامه گاردین به چاپ رسیده، عنوان شده است: «به عنوان اساتید و محققان دانشگاههای انگلیس، عمیقاً از اشغالگری غیرقانونی اسرائیل بر سرزمینهای فلسطینی، نقض تحمل ناپذیر حقوق بشر که بر همه بخشهای مردم فلسطین تحمیل شده و نیز تصمیم اسرائیل برای تداوم ساخت وسازها (شهرک سازی ها) ناخشنود هستیم.»
امضاکنندگان این نامه تحت عنوان «تعهد اساتید دانشگاههای انگلیس به احقاق حقوق فلسطینی ها'، تاکید کردهاند که دعوت برای بازدید از نهادهای دانشگاهی اسرائیل را نخواهند پذیرفت و در کنفرانسهایی که این رژیم حامی مالی آن باشد، شرکت نمیکنند.»
در همین حال پروفسور «جاناتان روچیلد» استاد دانشگاه مدرسه اقتصادی لندن روز سه شنبه در بیانیهای در حمایت از این حرکت تحریمی گفت که «دانشگاههای اسراییل در قلب نقض حقوق بین الملل و سرکوب مردم فلسطین قرار دارند. »
وی با بیان اینکه این حرکت تحریمی مشترک دانشگاهیان انگلیس و ولز میتواند فشارهایی را متوجه امضاء کنندگان نامه یاد شده کند، افزود: از افراد دیگر نیز انتظار داریم که به این حرکت بپیوندند.
به نظر میرسد، نامه اساتید دانشگاههای انگلیس در پاسخی به نامه 150 نویسنده و هنرمندی باشد که پنج شنبه هفته گذشته با انتشار نامهای با تحریم فرهنگی اسرائیل مخالفت کرده و خواستار همزیستی و مذاکره میان اسرائیلیها و فلسطینیها شده بودند.
در همین حال به گزارش منابع انگلیسی، «دیوید کواری» سفیر انگلیس در سرزمینهای اشغالی در واکنش به نامه اساتید دانشگاههای انگلیس در بیانیهای عنوان کرد که لندن مخالف چنین تحریمهایی است.
وی گفت: «دولت انگلیس قویاً مخالف درخواستها برای تحریم اسرائیل است. ما خود را متعهد میدانیم که روابط علمی و دانشگاهی مان را با اسرائیل توسعه دهیم. واقعیت این است که روابط تجاری و فنی بین اسرائیل و انگلیس به سرعت درحال گسترش است و انگلیس اجازه نمیدهد طرفداران تحریم، 60 سال تبادل و شراکت باارزش بین دو طرف را از بین ببرند.»
«سیمون جانسون» مدیر اجرایی شورای رهبری یهودی انگلیس نیز امضاکنندگان این نامه را به در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه متهم کرد و گفت: «این پژوهشگران باید تشخیص دهند که اقدام آنها تفرقه انگیز و تبعیض آمیز است و به ارتقاء صلح یا بهبود زندگی فلسطینیها کمک نمیکند.»
سفارت رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای گفته است که «جنبش تحریم به جای گسترش همزیستی سبب گسترش تنفر و بیگانگی میان دو طرف خواهند شد.»
در ماه فوریه گذشته نیز 700هنرمند و نویسنده انگلیسی در نامه مشترکی که در روزنامه گاردین به چاپ رسید، خواستار تحریم فرهنگی رژیم صهیونیستی شده بودند.
منبع: ایرنا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/