فلاحی گفت:آشفتگی بازار فرآورده‎های گوشتی موجب شده تا کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک در شهرهای جنوبی دیده می‎شود.

خمیر مرغ در کباب و حلیم / فروش گوشت خوک در شهرهای جنوبی+ عکس
رمضان فلاحتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با بیان اینکه در همه جای دنیا با استفاده از یک شرایط استاندارد و تحت تدابیر بهداشتی خمیر مرغ در فرآورده‎های گوشتی مورد استفاده قرار می‎گیرد، گفت: استفاده از خمیر مرغ موجب پایین آمدن قیمت تمام شده این محصولات می‎شود.

وی افزود: بر خلاف آنچه در رسانه‏‌ها و نیز اظهارات برخی از مسئولین در اذهان عمومی جامعه جا افتاده؛ خمیر مرغ در واقع مابقی گوشت باقیمانده مرغ است که به شکل دستی امکان جدا کردن آن وجود ندارد.

فلاحتی با بیان اینکه تمامی کارخانجات بزرگ کشور که محصولات خود را بر اساس کنترل شدید مسئولین بهداشتی و نیز موازین تعیین شده آن تولید می‎کنند بیش از 500 میلیون تومان برای خرید و راه‌اندازی سیستم MDM (دستگاه جداکننده گوشت مرغ از اسکلت) هزینه کرده‌اند، اظهار داشت: خمیر مرغی که در کارخانجات بزرگ تولید می‌شود صرفا از طریق دستگاه جداکننده گوشت مرغ انجام می‌‎شود که امکان جداسازی 25 درصد گوشت باقی مانده بر روی استخوان‎ها و اسکلت این حیوان را فراهم می‎کند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی با گله‌مندی از ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده های گوشتی گفت: انجمن و تولیدکنندگان در این بخش به سازمان استاندارد پیشنهاد داده‌اند که ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ که توسط کارخانجات بزرگ و از طریق دستگاه جداسازی در داخل کارخانه انجام می‎شود را بردارند تا از این طریق زمینه پایین آمدن قیمت انواع فرآورده‎های گوشتی تولیدی در کشور فراهم شود.

به گفته فلاحتی ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ نه تنها باعث بهتر شدن وضع تولید نشد بلکه منجر به تولید هر چه بیشتر این ماده در کارگاه‎های زیرپله‎ای شد که عمدتا بر اساس آخرین اطلاعات محصولات تولیدی غیربهداشتی خود را به حلیم‌‎فروشی‎ها و چلوکبابی‎ها می‌فروشند.

وی گفت: از سوی دیگر با افزایش قیمت تمام شده فرآورده‎های گوشتی در کشور بازار قاچاق انواع کالباس و سوسیس خارجی به ویژه ترکیه‎ای، آرژانتینی، برزیلی و فرانسوی بیش از گذشته فراهم شده و این در حالی است که به صراحت بر روی کاغذ بسته‎بندی این محصولات، استفاده از خمیر مرغ با درصدهای بالا ذکر شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی با بیان اینکه بیشتر این اجناس قاچاق را می‎توان در شهرهای جنوبی و نیز سوپرمارکت‎های بالای شهر تهران به آسانی پیدا کرد، اظهار داشت: آشفتگی بازار فرآورده‎های گوشتی به دلیل قاچاق موجب شده تا شاهد باشیم کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک و نیز احشام بدون ذبح اسلامی به وفور در فروشگاه‎های بالای شهر پایتخت و نیز شهرهای جنوبی دیده می‎شود.

این فعال صنعت تولید فرآورده‎های گوشتی با تأکید بر اینکه می‎بایست ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای کارخانجات بزرگ که دستگاه جداکننده دارند برداشته شود، تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی در جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت داشته است ضمن آنکه خواستار رفع ممنوعیت شده به این سازمان‎ها پیشنهاد داده که در صورت رفع ممنوعیت، کارخانجات بزرگ از مخلوط کردن خمیر مرغ با هر گوشت دیگری پرهیز کنند و نیز برای اطلاع مصرف‌کننده رنگ بسته‎بندی آن کالباس یا سوسیسی را که از خمیر مرغ درست شده باشد را متفاوت از بسته‎بندی سایر کالاهای تولیدی خود عرضه کنند.


خمیر مرغ/ فروش گوشت خوک در شهرهای جنوبی+ عکس


فروش فرآورده های گوشتی خوک در شهرهای جنوبی کشور/ هیچ گزارشی مبنی بر فروش گوشت خوک ارائه نشده است+ عکس

***دامپزشکی مسئول نظارت بر گوشت‌های غیر فراوری است

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر گوشت‌های غیر فرآوری بر عهده سازمان دامپزشکی است گفت: فروش موادغذایی فراوری شده حاوی گوشت خوک ممنوع است و تخلف محسوب می‌شود.

رسول دیناروند در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص فروش فراورده‌های گوشتی تهیه شده از گوشت خوک در استانها اصفهان و برخی از استان‌های جنوبی کشور گفت: اگر این نوع گوشت به صورت غیر فراوری شده به فروش برسد نظارتان برعهده سازمان دامپزشکی است اما اگر به صورت فراورده غذایی یعنی سوسیس وکالباس ارائه شود؛ تخلف محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ورود این نوع فراورده‌های گوشتی که به هیچ وجه مورد تأیید استانداردهای غذایی نیست از طریق قاچاق می‌باشد اظهار کرد: البته باید توجه داشت که فروش و مصرف این نوع گوشت‌ها و نیز فراورده‌های گوشتی برای برخی از اقلیت‌ها از جمله ارامنه منعی ندارد اما فروش آن به افراد مسلمان ممنوع و غیر قانونی است.


به گفته دیناروند تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فروش فراورده‌های گوشتی تهیه شده از گوشت خوک به سازمان غذا و دارو ارسال نشده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۶
ما که دستون به گوشت نمیزسه آخر مجبور میشیم بریم گوشت خوک بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
یادتان باشد 85درصد پروتئین مصرفی مردم ایران از گوشت مرغ تا مین می شود واین منبع با ارزش اگر در کشور افزایش قیمت پیدا کند ومردم به راحتی نتوانند آن را تهییه کنند آنوقت کارشناسان به کمک دولت می آیند وانگ ناسالم بودن را به این فراورده می زنند تا بتوانند قیمت آن را به راحتی کاهش دهند. یادمان باشد همه اینا یک بازی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
تا زمانی که دست مافیا و ازما بهترون تو اقتصاد مریضمون هست باید هم انتظار گوشت خوک ،سگ ،گربه ، خر و . . . .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
لبنیات روغن پالم داره .گوشت الوده است مرغ الوده است میوه رنگ میزنند اب حاصل از دستگاه تصفیه اب خانگی رعشه میاره نان سبوس نداره سبزی وبا میاره نوشابه اسپرم گاو داره............مردم پکار کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
این مسولین عمدا خواهان آشفته بازارن بجایه حمایت از دامداران داخلی گوشت برزیلی و..... به قول خودشون ذبح اسلامی ندارن وارد میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
به جز تاسف چیز دیگری نمی توان گفت کسی که این گوشت ها را بخورد دیگر نمی توان از او انتظار پیروی از حقیقت را داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
شهرهای جنوبی!! خوب نام این شهرها را اعلام کنید تا مردم مواظب باشن
-
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
آشغالهاشو خمیر میکنن! آدم عاقل مرغ هم نمیخوره تا برسه به خمیرش!
-
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
مگه مرغ هم خمیر داره؟
آخرین اخبار