به گزارش خبرنگار
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ حسین عصمتی، هنرمند نگارگر، درباره اینكه موضوعات عاشورایی چطور در هنر بازتاب داشتهاند، گفت: از لحاظ تاریخی میتوان گفت اولین نقاشیهایی كه با موضوع عاشورا توسط هنرمندان تهیه شدند، نقاشیهای قهوهخانهای یا خیالینگاری بود.
وی درباره این دوران گفت: در شرایطی كه تجدد در ایران گسترش پیدا میكرد، هنرمندان احساس نیاز كردند كه موضوعات مذهبی و حماسی را به مردم انتقال دهند و برای این منظور، از شیوه نقاشی و نقالی بهره گرفتند و در دورهای هم نقالی با نوحهخوانی همراه بود.
عصمتی با تاكید بر اینكه این پردههای نقاشی، احترام و قداست خاص خودشان را داشتند، اظهار كرد: جالب است كه معمولا در این نقاشیها هوشمندی و ظرافت بسیاری به كار گرفته میشد. به عنوان نمونه اینكه با دقت در این پردهها میبینیم با اینكه میدان مبارزه به تصویر كشیده شده است، اما چهره ائمه آرام است و نشانی از خشم و خشونت در چهرهشان دیده نمیشود؛ این موضوع از اعتقاد و آشنایی هنرمند با مسائل مذهبی ناشی شده و میخواهد از این طریق بیان كند كه این درگیری، یک درگیری بر سر مادیات و برد و باخت نیست بلكه ائمه به مسائل و دنیای دیگری باور دارند كه به آنها آرامش میدهد و از نوعی اطمینان قلبی برخوردارند.
عضو هیئت داوری نهمین دوسالانه نگارگری ایران اضافه كرد: در شرایط كنونی نیز كه در حال هجوم اندیشهها و افكار و عقاید مختلف به سوی جوانانمان هستیم، باز هم لازم است هنرمندان وارد عرصه شوند و برای زنده نگه داشتن این هنر آیینی و مذهبی، ابتكاراتی داشته باشند.
عصمتی بیان داشت: با استفاده از قالبهای جدید و ابزارهای دیجیتال كه امروزه در اختیار داریم، میتوان این سنت را به روز كرد و با دوبارهسازی پردهها این محتوا را احیا كرد. این كار میتواند به طرق مختلفی صورت بگیرد؛ هم به شكل سنتی و با جمع كردن مردم در میادین شهر و اجرای نقالی و پردهخوانی كه بیشک هم برای سالمندان و هم جوانان جذابیت دارد و هم به این صورت كه اصول را نگه داریم ولی در شیوه اجرا نوعی مدرنسازی داشته باشیم و به روشهای جدیدتری داشتههای دینی و سنتیمان را به نسل جدید منتقل كنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/