به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی "گاردین" (Guardian) در خبری تحت عنوان "مذاکرات صلح سوریه، برای پایان یافتن جنگ به ایران وعربستان امید بسته است"، به بررسی نقش ایران و عربستان سعودی در مذاکرات صلح پرداخته است.
در حالی که عربستان سعودی با پشتیبانی حامیان غربی خود، مشغول آتش افروزی در یمن و تامین تسلیحاتی شورشیان سوری برای براندازی حکومت سوریه است، این روزنامه انگلیسی از اصرار ایران بر حفظ حکومت اسد سخن به میان آورده و با انتشار تصاویری از جنگ داخلی سوریه تلاش دارد، بشار اسد را به سرکوب مردم خود متهم کرده و فضایی مسموم علیه جمهوری اسلامی ایجاد نماید.
در این گزارش آمده است: «وسیعترین مذاکرات صلح از زمان شروع جنگ سوریه، در حالی در وین صورت پذیرفت که ایران نیز برای پایان دادن به یکی از خطرناک ترین درگیری ها در سطح جهانی در چند دهه گذشته، به رقبای اصلی خود، عربستان سعودی و آمریکا، پیوسته است.
در حالی که تمامی ذینفعان در مسئله سوریه، جایی در این مذاکرات به خود اختصاص داده بودند، نه دولت سوریه و نه مخالفان به مذاکرات دعوت نشده بودند و هرگونه امیدی به دستیابی به راه حلی برای این بحران، به طور عمده به حامیان منطقه ای آن ها یعنی ایران و عربستان وابسته است. تا کنون که هیچ تغییر ملموسی در مواضع سرسختانه دو طرف وجود نداشته و امید به دستیابی به پیشرفت واقعی ناچیز به نظر می رسد.»
"گاردین" با اشاره به موضع ایران و عربستان در قبال سوریه می نویسد: «در چهار سال گذشته، ایران تغییر علنی در اصرار خود بر باقی ماندن اسد در مقامش نداده است. ایران نمی خواهد نفوذش در دمشق کم رنگ شود چرا که این موضوع از نظر استراتژیک در اعمال قدرت ایران به ویژه در رابطه با اسرائیل حیاتی است.»
از سوی دیگر عربستان سعودی نیز اصرار دارد که اسد باید برود و در وهله اول، یک دولت انتقالی راه را برای صلح هموار خواهد کرد. عربستان به صراحت با حضور ایران در مذاکرات مخالفت کرده و مدعی است که تهران نقش تخریبی بزرگتری نسبت به تمامی بازیگران دیگر در شعله ور کردن آتش جنگ در سوریه داشته است.»
در ادامه این گزارش پس از اشاره به نقش روسیه در مذاکرات و مخالفت پوتین با کنار گذاشتن اسد، به نقل از "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا آمده است: «من امیدوارم که بتوانیم راهی به سوی جلو پیدا کنیم اما این موضوع بسیار دشوار به نظر می رسد.»
گاردین در ادامه با اشاره به اختلاف نظر شدید در مذاکرات صلح سوریه، می نویسد: «می توان گفت که هیچ زمینه مشترکی در میان طرفین مذاکره وجود ندارد؛ حتی در جایی که بحث از موضوع مهمی چون مقابله با داعش در میان است در شیوه انجام آن، اینکه توسط چه کسی صورت پذیرد و از کجا آغاز گردد، اختلاف نظر وجود دارد.»
منبع: جام نیـوز
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/