ماجرای پول دستی که بانک مسکن از "ب-ز" گرفت/محاکمه مدیرعامل بانک مسکن در پرونده 3 هزار میلیاردی

پنجمین جلسه دادگاه فساد بزرگ نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب لحظاتی (ساعت12:00) قبل به پایان رسید.

آغاز پنجمين جلسه دادگاه متهم نفتی / ادامه قرائت دفاعيات توسط (ب.‍ز)
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی وقضايی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، دقايقی پيش پنجمين جلسه دادگاه متهم نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به رياست قاضی صلواتی به منظور قرائت ادامه دفاعيات توسط متهم پرونده آغاز شد.

بنا براين گزارش روز گذشته متهم رديف اول پرونده (ب.‍ز) 44 صفحه از دفاعيات 200 صفحه ای خود را در دادگاه قرائت کرد.

جزییات جلسه دادگاه متهم نفتی

خبرگزاری فارس منتشر کرد:  قاضی صلواتی از تماس وکلای خارجی متهم در صبح امروز خبر داد و گفت: ما همچنان منتظر واریز پول می‌مانیم.

وی تصریح کرد: با هماهنگی بانک مرکزی شماره حسابی در اختیار وکلای خارجی شما قرار گرفته است.

ب-ز متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی، صبح امروز و در ادامه دفاعیات خود اظهار داشت: اینکه اعلام شده خیلی شماه حسابها به من داده‌اند تا پول پرداخت کنم و نکردم، وظیفه قانون‌ام بوده، من دستورات را نگاه می‌کنم و اگر برایم خطری نداشته باشد پرداخت می‌کنم. مثلا یکسری از این دستور پرداختها برای صندوق بازنشستگی وزارت نفت بوده است، اما من آنچه صلاح کارم بوده را انجام داده‌ام.

وی با بیان اینکه بانکها در خارج از کشور به دو نوع بازرگانی و سرمایه‌گذاری تقسیم می‌شوند، گفت: بانکهای بازرگانی، داخل کشورها و با وجه رایج آن کشور کار می‌کنند، مثلاً بانک ملی و ملت می‌توانند با ریال کار کنند و 12 الی 13 درصد سپرده‌های مردم را به بانک مرکزی می‌دهند.

وی ادامه داد: این در حالی است که در بانک‌های سرمایه‌گذاری لازم نیست در بانک مرکزی سپرده‌گذاری شوند، هر چقدر بخواهند می‌توانند کار کنند اما نه با ارز آن کشور. در واقع بانکهای سرمایه‌گذاری فقط پول مردم را سرمایه‌گذاری می‌کنند و بانکهای بازرگانی هم وظیفه‌شان دادن بانک به مردم، پرداخت تسهیلات یا کمک به تاجران است.

ب-ز در ادامه تصریح کرد: بانک مسکن و بانک مرکزی وقتی می‌خواستند در بانک من حساب باز کنند، یک برگه‌ای را امضا کردند که اگر پول‌ها سرمایه‌گذاری شود اشکالی ندارد و با علم به همین موضوع در بانک مالزی حساب باز کردند، فرض می‌کنیم که من پول شرکت اچ کی را سرمایه‌گذاری کردم که اینطور نبوده، اما اگر همین کار را به فرض مثال انجام داده باشم، وظیفه ذاتی بانک من بوده است.

وی ادامه داد: خلق پول که اشکالی ندارد، بانکها هم خلق پول می‌کنند و این خلق پول تا زمانی جرم نیست که بانک بتواند پاسخ مشتری را بدهد، اما هر زمان که نتواند پاسخگوی مشتری باشد مجرم شناخته می‌شود.

بابک زنجانی ادامه داد: متأسفانه در این پرونده مدام می‌بینیم موضوع منشأ مطرح شده و گفته شده که پول من منشأ ندارد، این در حالی است که به آن منشأ نمی‌گویند بلکه پشتوانه مالی است. در اصل، یک شخص یا یک بانک به اندازه پول، طلا و اعتباری که نزد دیگران دارد پشتوانه مالی دارد و متأسفانه بازپرس‌هایی که اطلاعات کمتری به قانون پول و تجارت دارند، منشأ پول را با پشتوانه آن اشتباه می‌گیرند.

این متهم نفتی تصریح کرد: من به آقای دکتر «پ» احترام می‌گذارم، اما با ایشان اختلاف نظر دارم و اختلاف‌نظرم را مطرح می‌کنم. ایشان باید پشتوانه مالی را دنبال کنند نه منشأ را.

وی ادامه داد: بانک مسکن و بانک توسعه برای خود واحدی به نام اطلاعات بانکی دارند که اگر بخواهند با یک بانک دیگر همکاری داشته باشند، از طریق این واحد ارزیابی می‌کنند، مثلاً بانک FIRST SLAMIC BANK را بررسی می‌کنند و می‌گویند جمعاً می‌توانیم به این بانک یک‌هزار میلیارد اعتبار بدهیم.

این متهم نفتی گفت: من تعجبم این است که در دولت قبلی هر کاری که انجام می‌شده، کسی نمی‌دانسته، و امروز که دولت تغییر کرده، فکر می‌کنند قبلی‌ها هر کاری کرده‌اند اشتباه بوده و همه هم امروز و در این دولت فهمیده‌اند که من کلاهشان را برداشته‌ام.

وی خطاب به وکلای بانک مسکن گفت: پولم من در حساب شما بوده، بد یا خوب، حساب را ریجکت کنید، شما طلبی از من ندارید که اینحا نشسته‌اید و به جان من چسبیده‌اید.

«ب-ز» در ادامه دفاعیات خود اظهار داشت: بانک مرکزی 1.5 میلیارد به حساب من پول واریز کرده، آن وقت بازپرس می‌گویدد پول فاقد منشأ است، مگر چنین چیزی ممکن است.

بانک مسکن زمانی که می‌خواست با بانک FIRST SLMIC BANK کار کند نامه‌ای به بانک مرکزی زد و بانک مرکزی هم گفت آنقدری کار کن که بتوانی پاسخگوی مشتری باشی.

وی افزود: وزارت نفت، شرکت وانکرز را که متعلق به من بوده را ارزیابی کرده، گفتند من 8 میلیارد و 189 میلیون تومان پول دارم، بعد در انتها، کارشناسی کرده و گفته چون پول فاقد منشأ است، آن شرکت را با رقمی معادل یک میلیارد و 306 میلیون تومان از من گرفته است، مگر می‌شود؟ چنین کارهایی را فقط می‌شود در تگزاس انجام داد.

ب-ز گفت: من پنجشنبه‌ها شرکتم تعطیل بود و خودم تنها به شرکت می‌رفتم و کارهای هفتگی را انجام می‌دادم، یک روز صبح از بانک مسکن با من تماس گرفتند و گفتند که باید حضوراً مرا ملاقات کنند، گفتم امروز تعطیل است اما آنها گفتند موضوع مهم است و ساعت 11 صبح به شرکت آمدند.

وی با بیان اینکه اعضای هیأت مدیره، مدیرعامل، مدیر حقوقی و ... به شرکت من آمدند، گفت: آنها گفتند ما به شخصی 65 میلیارد پول داده‌ایم، اما از او نه چک داریم نه سفته، روز شنبه هم در مفاسد اقتصادی دادگاه داریم و اگر این پول نباشد، همه ما بازداشت می‌شویم، لطف کن 65 میلیارد به ما پول دستی بده.

«ب ز» ادامه داد: من ساعت 12 و 30 دقیقه سوار هواپیما شدم و به کیش رفتم. 67 میلیون یورو به بانک ملت فروختم و پول را آوردم شعبه ونوس بانک مسکن و ریختم به حساب یک شرکتی که آنها گفته بودند. آنها قول دادند هفته دیگر پول من را برگردانند، اما من سه ماه تماس می‌گرفتم و جواب من را نمی‌دادند. آخر هم گفتند پول نداریم، می‌توانیم به تو ملک بدهیم.

وی ادامه داد: من که دیدم پولی به من ندادند، گفتم ملک بدهید. یکسری املاک بدون سند دادند و سندهایشان را هیچگاه به نام من نزدند و جوابم را هم ندادند.

وی تصریح کرد: جالب اینجاست که در کیفرخواست ذکر شده که آقای «ک» کارمند بانک که کلاً 5 میلیون حقوق می‌گیرد، 65 میلیون یورو به من پول داده و من هم آن را به حساب بانک مسکن ریختم، آیا اگر درحق یک نفر انسانیت می‌کنید باید این کار را با او بکنند؟ این کارمند در تمام عمرش 65 میلیون یورو را یکجا دیده؟ من نمی‌دانم بانک مسکن به دنبال چیست؟ اما بداند که این پول را وصول می‌کنم و حتی اگر از طریق داخل کشور زورم نرسد، از خارج از کشور اقدام می‌کنم و این 65 میلیارد تومان را وصول می‌کنم.

که در این لحظه قاضی گفت: البته مدیرعامل بانک مسکن در پرونده 3 هزار میلیاردی در شعبه 15 در حال محاکمه است.

ب-ز متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی در ادامه دفاعیات خود گفت: هم‌اکنون بانک مرکزی از تمام بانک‌ها طلبکار است، آیا می‌توان گفت همه این بانکها بی‌منشاء پول به کسی داده‌اند؟ بنابراین باید گفت پشتوانه محکمی نداشته‌اند.

وی افزود: موضوع دیگر بحث تحریم‌ها است، وقتی اتحادیه اروپا و خزانه داری آمریکا بانک یا شخصی را تحریم می‌کند دلیل آن را هم داخل یک نامه ذکر می‌کند، در دلیل تحریم‌های من از سوی اتحادیه اروپا و خزانه‌داری آمریکا آمده بود که «شما به دلیل کمک به وزارت نفت جمهوری اسلامی، کمک به بانک مرکزی جمهوری اسلامی و داشتن نقش کلیدی در جابجایی پول‌ها مورد تحریم قرار گرفته‌اید». من وقت داشتم نسبت به این موضوع اعتراض کنم که کجا پول وزارت نفت را جابجا کردم؟ وکلای من هم پیگیر این کار بودند اما اگر فشار می‌آوردند 15 تا 20 سال هم باید در زندان آنجا تحمل کیفر می‌کردم.

ب-ز ادامه داد: زمانیکه من تحریم شدم در امارات بودم، به فرودگاه امارات که رسیدم اخبار را دیدم و متوجه تحریم شدم، از گیت که رد شدم من را بازداشت کردند و بردند و اگر بچه‌های وزارت اطلاعات و دوستان من نبودند نمی‌توانستیم کاری کنیم، من 9 شب در سفارت ایران خوابیدم تا نتوانند من را بگیرند.

وی خطاب به وکیل وزارت نفت گفت: آقای وکیل نفت شما چند روزه می‌گویید اگر متهم می‌خواهد به ما پول بدهد باید چک کنیم ببینیم پول سلاح و مواد مخدر نباشد و باید خیلی پول تمیزی باشد، خودت که پولت را از امامزاده نیاورده‌ای که از من توقع داری! شما هرچی پول آوردند و بهت دادند بگیر.

غلامرضا مهدوی در حاشیه پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی با حضور در جمع خبرنگاران گفت: برخلاف اظهارات ب-ز از اموال وی تا این لحظه یک ریال هم به فروش نرفته است.

 ب-ز در ادامه دفاعیات خود در جلسه دادگاه اظهار داشت: مجموعه تأمین اجتماعی باید به بانک مسکن بگوید که 6 تا 7 ماه 4 میلیارد یورو در حساب این بانک پول داشت، اگر من آدم بدی بودم به بانک مسکن ارتباط دارد چون تأمین اجتماعی به واسطه پرینت و نامه بانک مسکن به من چک داده است اما امروز یکی دیگر پول را برداشته و تأمین اجتماعی علیه من اقامه دعوا کرده است.

وی ادامه داد: همین حالا تمام چک‌ها روی پرونده است، تأمین اجتماعی باید به بانک مسکن بگوید 4 میلیارد یورو را برگرداند و چک‌هایش را بگیرد، من از تأمین اجتماعی چیزی نگرفته‌ام که امروز از من شکایت دارد.

این متهم نفتی درخصوص سیستم سوئیفت گفت: این سیستم یک وسیله پرداخت است و مثل ایمیل است و قابلیت حک ندارد و به صورت MT پیام‌ها را بین ببانک‌ها جابجا می‌کند. این سیستم در وزارت نفت پیش از تحریم وجود داشت اما بعد از اینکه تحریم شد به سمت بانک مرکزی و بانک‌های دیگر رفت.

وی تاکید کرد: زمانیکه سیستم MT طراحی شد باید برای صدور برات به سوال‌هایی پاسخ می‌دادیم ضمن اینکه در این سیستم یک زبان واحد ترسیم شده بود بنابراین اینکه بگویند من چون از طریق MT پیام‌ها را ارسال کردم و به سوئیفت کاری نداشتم و جعل کرده‌ام، سخن اشتباهی است.

این متهم نفتی در خصوص دستور پرداخت‌ها گفت: این دستورها طبق قانون UCP انجام می‌شود ضمن اینکه قانون این سیستم هر چند سال تغییر می‌کند، اینکه اعلام شده به من شماره حساب‌هایی را داده‌اند و گفته‌اند پرداخت‌هایی انجام دهم که پرداخت نکرده‌ام به علت این است که وظیفه قانونی‌ام نبوده است.

وی ادامه داد: یکی از اختلافات بزرگ ما با بازپرس در خصوص سیستم Cash Desk است.

بازپرس می‌گوید: پول این Cash Desk از کجاست؟ آخر پول را که به Cash Desk منگنه نمی‌کنند، بلکه سهام و اموال است که Cash Desk را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بانک من همین الان در چین، کره، آلمان و خیلی جاهای دیگر صدها حساب کارگزاری دارد و اگر بخواهم وضعیت حساب‌هایم را رصد کنم همه را تک به تک بررسی نمی‌کنم بلکه از Cash Desk  کمک می‌گیرم.

وی همچنین با اشاره به موضوع Farex گفت: یکی از کارهای بانک FIIB کار فارکس بود، من خودم یک Farex کار حرفه‌ای هستم، در مالزی پول‌های بزرگ در Farex به کار گرفته می‌شود. بازپرس دیده من مدام دلار را به ین ژاپن و ین ژاپن را به دلار تبدیل می‌کنم و نوشته که معلوم نیست چرا این آقا پول‌ها را هی تبدیل می‌کند، خب من که دیوانه نبودم بلکه کار ذاتی بانک من اینگونه بوده است.

متهم نفتی در ادامه روند دفاعیات خود در پنجمین جلسه دادگاه گفت: قبل از تحریم من 4 میلیارد یورو برای کمک به تأمین اجتماعی دادم و قرار شد در عوض این کمک یک شرکت بگیرم، زمانی که من تحریم شدم درست 10 روز بعد از دادن پول به تامین اجتماعی بود.

وی افزود: همان موقع از امارات با وزیر تماس گرفتم و اعلام کردم که در تأمین اجتماعی 4 میلیارد یورو پول دارم و چون 15 روز بیشتر وقت نداشتم از او خواستم تا با تامین اجتماعی هماهنگ کند که از 4 میلیارد یورو 2 میلیارد را به جایی که وزارت نفت می‌خواهند حواله کنند و به من به اندازه 2 میلیارد یورو شرکت دهند و علت این هم که به شرکت HK نگفتم این بود که آنها هم همان روز تحریم شده بودند.

متهم نفتی تصریح کرد: بعد از اینکه از امارات به ایران آمدم پیش مرتضوی رفتم و گفتم دستم به دامنت، 2 میلیارد از مبلغ 4 میلیارد یورو را به هرجا که بانک مرکزی می‌خواهد حواله کن، مرتضوی فیلمی را در مجلس پخش کرد و فردای آن بازداشت شد اما یک روز بعد آزاد شد. بعد از آن دیگر نتوانستم مرتضوی را پیدا کنم و هرچقدر زنگ می‌زدم جواب نمی‌داد.

ب-ز خاطرنشان کرد: در نهایت وزیر نفت با رئیس جمهور وقت صحبت کرد و مرتضوی را پیدا کردند، در یک جلسه مرتضوی گفت که چک‌ها را بدهید تا من کارها را انجام دهم، وزیر نفت گفت که چک‌ را به ما بدهید و ما نامه می‌زنیم به تامین اجتماعی و این کار انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در نهایت با هماهنگی بانک مرکزی و رئیس جمهور وقت، این کار انجام شد، بعد از انجام کار در حالی که یک روز بیشتر از مهلتم باقی نمانده بود پیش مرتضوی رفتم تا امضا کند اما او گفت که تا دیروز مدیرعامل بوده و حالا سرپرست است و دیگر کسی امضایش را قبول نمی‌کند.

پنجمین جلسه دادگاه فساد بزرگ نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب لحظاتی (ساعت12:00) قبل به پایان رسید.

تا به این لحظه متهم این پرونده بیش از 80 صفحه از دفاعیات خود را به دادگاه تقدیم کرده است و این در حالی است که حدود 120 صفحه از دفاعیات وی باقیمانده است.

"مشروح دادگاه دیروز(9 آبان ماه) متهم نفتی را اینجا بخوانید."

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
ببخشید ب ز با بابک زنجانی نسبتی داره یا اینکه خودشه. من دقیقا متوجه نشدم خیلی سخته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
بابک زنجانی مغز اقتصاد و واسه ایران مفید و باید از هوش پر استعدادش استفاده کنن به جای اینکه با این کارها دارن خرابش میکنن و هر انگی رو بهش میچسبونن .والا بابک زنجانی کار اشتباهی نکرده این بانک ها و مسئولین ما هستن که دارن اشتباه میکنن و پول ملت بالا میکشن باید به دادگاه انقلاب گفت اگه عرضه دارین برین اون اختلاص های واقعی و هزار میلیاردی رو پیگیری کنید که همه آقا زاده ها و مسئولین رده اول دستشون درش هست که بخوای اول اسم فامیلاشون بگی ی حروف الف با میشه .درود به شرفت بابک زنجانی مخ اقتصاد جهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
بجای اینکه این مغز اقتصاد رو به دادگاه بکشید از قابلیتهایش استفاده کنید تا کلی اشتغالات در مملکت بوجود بیاورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
این آقا تنهایی که نمی تونست این کارها رو انجام بده پس بقیه دوستانی که در دولت بودند کجا هستند چرا همیشه یک نفر قربانی میشه بقیه معلوم نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
آقا چرا اسمشو اختصاری می نویسین ؟ ب - ز چیه دیگه؟ همه که این آقا رو خوب می شناسن. تلویزیون هم اسمش رو کامل اعلام می کنه توی اخبار.

مگه سایت شما مرتبط با صداو سیما نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
مگه بده مردم ایران هم مزه مکدونالد رو امتحان کنند، به هر حال ایرانی ها عاشق فست فودند ولی باید مواظب باشند تو گلوشون گیر نکنه!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
انرژی هسته ای مارو گرفتن تهران رو پر از فست فود کردن تا مردم توافق هسته ای رو حس کنند'
چرا دولت فرمان رهبری رو اجرا نکرد ? ! چرا عوض تکنولوژی و هواپیما پساتحریم فست فودی برای مردم آورده ? !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
شفاف سازی کنم اول این ب.ز اینقدر مظلوم نمایی میکنه که مثل فرعون مصر گناهش کم شه و بعد از مدتی زندانی ازاد شه دوم اون توی خیلی از کشورهای خارجی فکر کنم توی اذربایجان و ترکیه بود که بانک و املاک زیادی داره علاوه بر اون پولهاش توی بانکهای خارجیه سوم حتما بدون شک هم دست داره چون به تنهایی نمیتونسته این کلاه برداری ها رو انجام بده یا بانک یا افرادی کمکش کردن که الان مخفی اند چهارم خیلی دیر شده و الان هم دستاش قبل از لو رفتن چمدون خارج رو بستن و رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
دمش گرم هر کی بوده حداقل پولش را توی ایران سرمایه گذاری کرده نه مثل بعضیها پول ایران را توی کشور دیگری سرمایه گذاری می کنند واقعا این آقا مرد بوده مغز اقتصاد بوده دولت هم باید از امثال این آدمها برای اقتصاد استفاده کنه.
Germany
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
بیچاره بابک زنجانی که بازیچه شده و طعمه شده...مگر میشود پول نفت و فروش نفت که دست دولت است بدون اجازه دولت در اختیار یک نفر قرار بگیرد..این ماجرا زیادی ابکی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
ما مثه دومینو به هم ضربه میزنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
دادگاهش فقط سیاسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
در برخی متن ها نام متهم بابک زنجانی نوشته می شود. چرا ب.ز
حال تمام دنیا او را می شناسند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
مغز اقتصاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۴
متهم ردیف اول ب.ز
تازه قیافشم تار میکنند.
آخرین اخبار