کره جنوبی، چین و ژاپن امروز نخستین نشست 3 جانبه خود را پس از سه سال روابط پر تنش برگزار کردند.

نشست سران کره جنوبی، چین و ژاپن پس از 3 سال تنشبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: کره جنوبی ، چین و ژاپن روز یکشنبه نخستین نشست در سطح سران خود را طی بیش از سه سال گذشته برگزار کردند که می تواند یک پیروزی برای سیاست به ویژه واقع بینی اقتصادی در برابر تنفر تاریخی و رقابت سرزمینی باشد.

نخستین نشست رو در رو میان پارک گئون های، رئیس جمهور کره جنوبی، و شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، پس از یک دوره طولانی از بن بست دیپلماتیک ، سیاست زور را کنار گذاشت.

نشست سه جانبه سران کره جنوبی ، ژاپن و چین می تواند ازسرگیری آنچه را درپی داشته باشد که تا زمان شدت گرفتن تنش ها میان این سه کشور که بزرگ ترین اقتصادهای شمال شرق آسیا به شمار می‌روند و در سال 2012 به یک بن بست طولانی تبدیل شد ، روندی سالانه بود.

هوآ چانیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، هفته گذشته گفت چین امیدوار است این نشست سه جانبه فرصتی برای هر سه کشور باشد تا درمورد گذشته تجدید نظر و راهی را برای پشت سر گذاشتن مشکلات پیدا کنند.

تمرکز اصلی گفتگو میان سران ژاپن ، کره جنوبی و چین تا حد زیادی همکاری اقتصادی خواهد بود زیرا به ویژه چین مایل به تقویت روابط تجاری خود است.

همچنین یکی از مسائل مهم مورد بحث در این نشست چگونگی مقابله با کره شمالی خواهد بود، که بلندپروازی های تسلیحات هسته ای آن به یک نگرانی مهم برای هر سه کشور ازجمله چین تبدیل شده است، که مهم ترین حامی دیپلماتیک و اقتصادی کره شمالی به شمار می‌رود.
یکی از مسائل مهمی که باید به آن پرداخته شود تنش های نظامی روزافزون در دریای چین جنوبی میان چین و آمریکا است. آمریکا متحد نظامی اصلی کره جنوبی و ژاپن به شمار می رود.

این نشست سه جانبه را نمی توان واقعا نشست در سطح سران سه کشور دانست؛ زیرا به جای شی جینپینگ رئیس جمهور چین ،‌ لی ککیانگ نخست وزیر این کشور در نشست سه جانبه سران کره جنوبی ، چین و ژاپن شرکت کرده است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: روابط سئول و توکیو هرگز روابطی آرام و بدون دردسر نبوده و مناقشات تاریخی حساس مرتبط با حاکمیت استعماری سال 1910 تا 1945 ژاپن بر شبه جزیره کره به ویژه مسئله بهره کشی جنسی از زنان کره ای در دوران جنگ با ژاپن همواره بر روابط این دو کشور سایه افکنده است.

چین نیز خاطرات تلخ مشابه را در ارتباط با تجاوزهای جنگی ژاپن با خود همراه دارد و از سوی دیگر با توکیو برسر حق حاکمیت جزیره ای در دریای چین شرقی اختلاف دارد.


انتظار نمی رود این نشست سه جانبه پیشرفت قابل توجهی درپی داشته باشد اما ناظران هرگونه پیشرفت را در تلاش برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد سه جانبه بین آنها پیگیری می کنند.


انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار