به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد توکلی اظهار داشت: براساس آخرین ترازنامه انرژی کشور، در سال 1392 مجموع مصرف گاز طبیعی در بخش ساختمان های کشور(شامل خانگی، تجاری و عمومی)افزون بر 51 میلیارد و 163 میلیون مترمکعب بوده که حدود 50 درصد از مصارف نهایی گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: مصرف گاز طبیعی در این بخش نسبت به سال قبل از آن با رشدی معادل 11 درصد مواجه بوده است.
توکلی با بیان اینکه بیشترین سهم مصرف گاز طبیعی در این بخش به زیربخش خانگی تعلق دارد، افزود: بخش خانگی با مصرف 44 میلیارد و 692 میلیون مترمکعب گاز حدود 42.5 درصد از مصرف را به خود اختصاص داده که افزایش مصرف نهایی بخش های خانگی، تجاری و عمومی به دلیل شدت سرما و روشن بودن همه سامانه های گرمایشی این بخش ها است.
وی تصریح کرد: نتایج استخراج شده از آمار و ارقام گویای این مطلب است که در صورت مدیریت نکردن مصرف انرژی در این حوزه، دولت و مصرف کنندگان با چالش جدی مواجه خواهند بود.
این مسؤول خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی گاز و برق و با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، صرفه جویی از دیدگاه مصرف کنندگان نیز اهمیت قابل توجهی یافته است.
توکلی با اشاره به روش های بهینه مصرف انرژی در ساختمان، ادامه داد: استفاده از ترموستات در هیترهای برقی، استفاده از شیر کنترل ترموستاتیک رادیاتورها و فن کوئل ها، خاموش کردن پیلوت تجهیزات گازسوز در روزهای گرم، کم کردن درجه ترموستات در ساعت های عدم حضور در ساختمان و نصب سامانه های کنترل هوشمند مرکزی موتورخانه از جمله راهکارهای کاهش مصرف انرژی در تجهیزات گرمایشی به شمار می رود.
وی تاکید کرد: مصرف آگاهانه و آشنایی با فرهنگ مصرف بهینه انرژی و اجرای آن، علاوه بر کمک به کشور در حفظ منابع انرژی، باعث کاهش چشمگیر هزینه های انرژی (قبوض) در ساختمان ها خواهد شد و فقط با اجرای یکسری راهکارهای بی هزینه و کم هزینه در ساختمان های عمومی، تجاری و مسکونی می توان تا 30 درصد صرفه جویی به عمل آورد.
انتهای پیام/